Mindenmás

Napi pakk: napsütéssel indul a hétfő, mától felfüggesztik az első ajtós felszállást a szegedi közösségi közlekedésben

Napsütéses hétfő virradt ránk Szegeden, ma akár 20 fok is lehet a Napfény városában, kitűnő idő egy belvárosi sétára. De, ha inkább a tömegközlekedést választanád, jó, ha tudod, hogy a járványhelyzet miatt mától felfüggesztésre került az első ajtós felszállás a közösségi közlekedésben. Ivóvízhálózat öblítést végez a Vízmű Tápén és Petőfitelepen, így a fellépő esetleges vízhiány, vagy zavaros víz miatt érdemes a megadott időszakban az ott lakóknak a vizet előre vételezniük. Idd meg a kávéd, vágj bele a mai napba, és kezdd a hetet a Szeged365-tel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Auguszta, Bertold, Jónás, és Taksony nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 116 éve, 1905 -ben megszületett Rejtő Jenő író, Fülig Jimmy, Vanek úr megalkotója.
  • 557 éve, 1464 -ben Székesfehérvárott királlyá koronázták Hunyadi Mátyást.
  • 173 éve, 1848 -ban egy napra teljesen megfagyott a Niagara vízesés.
Fotó: kanadavilaga.com
  • 136 éve, 1885 -ben megszületett Kosztolányi Dezső költő, író, publicista. A Nyugat egyik szerzője. Leg­is­mer­tebb művei: A szegény kisgyermek panaszai (vers­ciklus), Nero, a véres költő, Édes Anna, Pacsirta (regények).
  • Ma 82 éves Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti, olasz színész. Leginkább spagettiwesternekből, a Don Matteo című televíziós sorozatból és Bud Spencerrel közös filmjeiből ismert. (Különben dühbe jövünk!, Nincs kettő négy nélkül).
Fotó: femina.hu
  • Ma 78 éves Vangelisz, Oscar-díjas görög zongorista, zeneszerző, karmester. Az elektronikus zene és a new age stílusának kiemelkedő alakja és a világhírű Aphrodite’s Child alapító tagja. Legismertebb művei közé tartoznak a Tűzszekerek, a Szárnyas fejvadász, az 1492 – A Paradicsom meghódítása és a Nagy Sándor, a hódító című filmekhez komponált zenéi.

NAPOS IDŐVEL INDULHAT A HÉT SZEGEDEN

Napos idővel kezdjük a hetet Szegeden, csupán néhány felhő árnyékolja majd be az eget felettünk, de szerencsére csapadéktól nem kell tartanunk, sőt napközben már majdnem 20 fokig felkúszhat a hőmérő higanyszála.

MÁTÓL FELFÜGGESZTIK AZ ELSŐ AJTÓS FELSZÁLLÁST A BUSZOKON

A járványügyi helyzetre tekintettel, az utasok és az autóbuszvezetők védelmében a Volánbusz mától valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől – közölte a társaság, tehát Szegeden sem lehet mától az első ajtókon felszállni a közösségi közlekedésben.

MÁTÓL IVÓVÍZHÁLÓZAT ÖBLÍTÉST VÉGEZ A SZEGEDI VÍZMŰ PETŐFITELEP ÉS TÁPÉ TERÜLETÉN

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat öblítést végez 2021. március 29. és 31. között Petőfitelep és Tápé területén, 8:30 és 14:00 óra között – olvasható a társaság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

AZ SZKT IS FELFÜGGESZTI AZ ELSŐ AJTÓS FELSZÁLLÁST A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN

A Szegedi Közlekedési Társaság közleménye szerint mától a trolibuszokon és autóbuszokon, valamint az ajtó nélküli vezetőfülkés járművek esetében az első ajtó használatát felfüggeszti, emellett menetjegyet sem lehet vásárolni a sofőröktől ezután sem.

MA ÉJFÉLIG VÁRJÁK AZ ÓVODAI, ISKOLAI ÉS BÖLCSŐDEI DOLGOZÓK REGISZTRÁCIÓJÁT AZ OLTÁSRA

A kormány döntése alapján az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítják a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók kampányszerű oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába, olvasható a kormányzati portál tájékoztatójában. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb