- Hirdetés -
Közélet

Hétfő éjfélig várják az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók regisztrációját az oltásra

A kormány döntése alapján az egészségügyi, a szociális dolgozók, a regisztrált idősek, a rendőrök és katonák mellett elindítják a regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok, valamint a bölcsődei dolgozók kampányszerű oltását is annak érdekében, hogy az óvodák és iskolák újranyitásával a pedagógusok is nagyobb védettséggel állhassanak újra munkába, olvasható a kormányzati portál tájékoztatójában. 


- Hirdetés -

ELSŐ KÖRBEN A MÁRCIUS 24-IG REGISZTRÁLT PEDAGÓGUSOK OLTÁSA TÖRTÉNIK


- Hirdetés -

Első körben a március 24-ig már regisztrált, köznevelésben – tehát óvodákban, általános iskolákban és gimnáziumokban – dolgozó pedagógusok oltása történhet meg. Ők a jövő hét közepén a regisztrációjuk során megadott telefonszámon SMS-ben fogják behívni az oltásra, amelynek várható időpontja: április 1. csütörtök, április 2. péntek, április 3. szombat.

A SZÜKSÉGES VAKCINÁKAT A REGISZTRÁLT IDŐSEK OLTÁSÁRA TERVEZETT KÉSZLET ÁTCSOPORTOSÍTÁSÁVAL OLDJÁK MEG

Március 24-ig a mintegy 180 ezer köznevelésben dolgozó pedagógusból 102 ezer fő regisztrált védőoltásra, és 20 ezer fő már meg is kapta a védőoltást. Első körben tehát a már regisztrált, de még nem beoltott 82 ezer fő behívására kerül sor. Azok a pedagógusok, akik az SMS-ben küldött oltási időpontra nem fognak, illetve nem tudnak megjelenni, csak egy későbbi alkalommal tudnak sorra kerülni. A pedagógusok oltási programjához szükséges vakcinákat a regisztrált idősek oltására tervezett vakcinakészletek átcsoportosításával lehet megoldani, a rendelkezésre álló oltóanyagokat az Országos oltási munkacsoport fogja átirányítani a kórházi oltópontokra.

A MÁSODIK KÖR OLTÁSÁRA HÚSVÉT UTÁN KERÜLHET SOR, A MÉG NEM REGISZTRÁLTAKAT KÉRIK, MÁRCIUS 29. ÉJFÉLIG JELENTKEZZENEK AZ OLTÁSRA

A második kör oltása Húsvét után lesz. A még nem regisztrált pedagógusokat, a szakképzésben dolgozókat, az egyéb óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat arra kérik, hogy március 29. hétfő éjfélig regisztráljanak  a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. 

A NEM ÖNKORMÁNYZATI FENNTARTÁSÚ BÖLCSŐDÉKBEN DOLGOZÓKNAK A HONLAPON TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓ MELLETT A MUNKÁLTATÓNÁL IS SZÜKSÉGES JELEZNIÜK OLTÁSI IGÉNYÜKET

Az önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben dolgozóknak elég regisztrálniuk a vakcinainfo.gov.hu oldalon, 2021. március 29. (hétfő) éjfélig.
Fontos, hogy a nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozóknak a honlapon történt regisztráció mellett a munkáltatójuknál is kell jelezniük oltási igényüket legkésőbb március 29-e, hétfő 12.00 óráig!

Forrás: koronavirus.gov.hu


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb