Közélet

Napi összefoglaló: 75 új esetet regisztráltak megyénkben, országosan átléptük a kétmilliót a beoltottak számában

A kissé eseménytelenebb hétfő után végre kezd bepörögni a hét Szegeden, úgy hogy össze is szedtük a nap legfontosabb híreit Nektek. Mutatjuk, mi minden történt: meglepően alacsony koronavírus számokat kaptunk ma, megyénkben is csak 75 új esetet regisztráltak, viszont Szegeden és környékén megugrott a szennyvízben mért átlagos koronavírus-koncentráció. Meghaladtuk a kétmilliót a beoltottak számában, hamarosan jöhet a nyitás? Nem akarnak sulikezdést a pedagógusok, amíg nincs megfelelő védettség az oktatásban és már igényelhető az ágazati bértámogatás áprilisra. Egy cukisággal is jövünk mára: megérkezett mind a két gólya a szegedi Vadkerti térre, csodás fotókkal is jövünk róluk.

ALACSONY SZÁMOK KEDDRE

A délelőtti várakozást követően megérkeztek a mai koronavírus adatok, melyekből látható, hogy a tegnapi 7263 napi esetszámhoz képest, ma csökkent a napi fertőzöttek száma, 4609 új beteget regisztráltak országosan az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is csökkentek a számok, az elmúlt 24 órában mindösszesen 75 új esetet regisztráltak.

MEGHALADTUK A KÉTMILLIÓT

Ezekben az órákban lépjük át a kétmillió beoltottat, ezzel meghaladtuk a 20 százalékos beoltottságot – mondta György István államtitkár, az ország oltási munkacsoport vezetője a délelőtti Operatív Törzs sajtótájékoztatóján. Ezzel Európában számításoktól függően az első vagy a második helyen áll átoltottságban Magyarország. A múlt héten az eddigi legtöbb oltást adták be, csaknem 540 ezer adagot.

MEGUGROTT A KORONAVÍRUS-KONCENTRÁCIÓ MÉRTÉKE SZEGEDEN

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legújabb jelentése szerint a 12. heti eredmények alapján a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációja stagnál. A városok közül Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szegeden, Zalaegerszegen, valamint az öt vizsgált Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta​) közös mintája esetében volt mérhető koncentráció növekedés.

NEM AKARNAK SULIKEZDÉST A PEDAGÓGUSOK

Az oktatásban dolgozókat és számos egészségügyi szakembert nyugtalansággal és félelemmel tölt el, hogy az első oltást követően akár napokon belül, a hétvégén kiadott rendelet szerint április 19-től vissza kell térni a tantermekbe – írja az Indexnek küldött közös nyilatkozatában több nagy hazai, pedagógusokat képviselő szervezet, amelyet Duda Ernő szegedi professzor emeritus is támogatott.

MÁR IGÉNYELHETŐ A BÉRTÁMOGATÁS

A kormány döntése értelmében az áprilisi bérekre is igényelhető az ágazati bértámogatás, a munkáltatói járulékokat továbbra sem kell megfizetni az érintett dolgozók után – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

MEGÉRKEZTEK A VADKERTI TÉRRE A GÓLYÁK

Kedves olvasónk, Báló Nóra Dominika kapta lencsevégre a Vadkerti térre visszaköltöző gólyapárt. Bár a kettőből az egyik már március első hetében megérkezett. Ami a szegedi történet szépsége, hogy a visszatérő első gólyánk úgy tűnik eddig nem volt hajlandó párja nélkül a fészekbe költözni. Legalábbis a mai napig, ugyanis örömhír számunkra is, hogy megérkezett a pár második tagja és láthatóan most már teljes terjedelmében elfoglalták otthonukat, és nagyon jól érzik magukat a magasba törő gólyafészken.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: micro step
'Fel a tetejéhez' gomb