Kikapcs

Összefogással, szegediek tennék rendbe a Kállay ligetben lévő kiserdőt, egy igazi családbarát pihenőhelyet hoznának létre

Jakab Guszti és a Két lábon vagy két keréken a városért Sportegyesület mindig meg tud lepni bennünket. Legutóbb a szegedi Covid-osztályon dolgozóknak gyűjtöttek, most pedig új fába vágták a fejszét és előrukkoltak azzal az ötlettel, hogy ha már adott az újszegedi Kállay ligetben lévő kiserdő, akkor fogjunk össze, és tegyük már azt családbarát pihenőhellyé. A munkaakció időpontja már megvan és a részletek is alakulóban vannak.

„A Kállay Ligetben található kiserdő gyönyörű közösségi hely lehetne, ha lenne gazdája… Mondjuk mi közösen? Legyen egy nagy közös takarítás és utána folyamatos közös családi programok” – olvasható a „Kállay liget Kiserdő” név alatt futó Facebook esemény nyitólapján, amely tulajdonképpen méltó gyűjtőhelyévé vált mindazoknak a szegedieknek, akik szeretnének tenni a környezetükért és szívesen részt vennének a munkaakcióban. Mi pedig, kapva az ötleten fogtuk, és felhívtuk a szervezőt, hogy áruljon már el pár részletet, mégis mi fán terem ez az akció, mi is a pontos terv a kiserdővel?

ELHANYAGOLT TERÜLETBŐL GYÖNGYÖRŰ PIHENŐHELY

Guszti, a Két lábon vagy két keréken a városért Sportegyesület vezetője ezzel kapcsolatban elárulta, hogy az ötlet abból fakadt, hogy amikor arra sétált látta, hogy mennyire elhanyagolt maga a terület, és hogy milyen szép is lehetne egy kis munkaakció után.

„Szervezünk egy takarítást, ahogy a járványhelyzet engedi. Bízunk benne, hogy április végén tudunk csinálni egy nagy szemétgyűjtést, felújítanánk a focipályát, rendbe raknánk szépen, és a gallyakat is levágatjuk. Egy pihenőparkot szeretnénk tulajdonképpen kialakítani, lépésről-lépésre – mesélte az esemény szervezője, majd hozzátette, hogy az önkormányzatnál is jelezte szándékát és pozitív visszhangot kapott, és ezzel a szemét elszállítása és a gallyak eltávolításának problémája meg is oldódott.   

FÓKUSZBAN A CSALÁDOK ÉS A GYEREKEK

„A gyerekek a legfontosabbak igazából. Szeretnénk, ha tudnának hol focizni, vagy játszani, hogy jól érezzék magukat. Szerintem egy erdőnél jobb helyszín erre nincs, hiszen a zsúfolt házak között alig van már szabad terület és egy erdő, itt, a lakónegyed közepén tökéletes lehet arra, hogy a gyerekek játszanak, fussanak, vagy bármilyen sportot végezzenek” – emelte ki a szervező és azt is elárulta, hogy rengetegen érdeklődtek már az április 24-re létrehozott eseményre, hiszen mindenki reméli, hogy rövid időn belül egy óriási változáson fog átesni az újszegedi Kiserdő és nincs is csodásabb érzés annál, mint hogy ezt közösen, egy csapatként érjük el gyermekeinkért.

A Gusztival készült teljes interjút itt hallgathatod meg:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb