- Hirdetés -
Sport

Súlyemelő Eb – a tokiói olimpiára esélyesként indul a szegedi Nagy Péter a moszkvai kvalifikációs pontszerző viadalon

Hét női és két férfiversenyző alkotta magyar válogatott vesz részt a súlyemelők szombaton rajtoló és jövő vasárnap záruló moszkvai Európa-bajnokságán, amely egyike a tokiói olimpia előtti kvalifikációs pontszerző viadaloknak.


- Hirdetés -

A TOKIÓI OLIMPIAI RÉSZVÉTEL KIHARCOLÁSÁRA A MAGYAR SÚLYEMELŐK KÖZÜL EGYEDÜLIKÉNT ESÉLYES A SZEGEDI NAGY PÉTER


- Hirdetés -

Az Eb-re a tatai edzőtáborban készülő csapatban helyet kapott a tokiói olimpiai részvétel kiharcolására a magyar súlyemelők közül gyakorlatilag egyedüliként esélyes Nagy Péter (plusz 109 kg), a szegediek korábbi Eb-bronzérmes erős embere, aki nevezési eredménye alapján az első tíz között végezhet az orosz fővárosban.

A VERSENYEN NŐI KATEGÓRIÁKBAN 179 -EN, FÉRFI KATEGÓRIÁKBAN 182-EN NEVEZTEK

A kontinensversenyt eredendően tavaly tavasszal tartották volna az orosz fővárosban, ám a koronavírus-járvány miatt több ízben is elhalasztották. Jóllehet a pandémia Oroszországban sem ért még véget, a házigazdák a szükségesnek ítélt óvintézkedések életbe léptetésével az Eb ez év áprilisi megrendezése mellett döntöttek, miután 40 ország sportági szövetsége megerősítette: indítja emelőit Moszkvában. A versenyek 10 női és 10 férfi kategóriában zajlanak, előbbiekben 179-en, utóbbiakban 182-en neveztek.

NAGY PÉTER REMEK EDZÉSEREDMÉNYEKKEL VÁG NEKI A MEGMÉRETTETÉSNEK

Haragos Attila szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott az MTI-nek a tatai előkészületekről, kiemelve, hogy többen is remek edzéseredményeket értek el, így például Árva Cintia 95 kilóval saját junior országos csúcsánál (94 kg) jobbat lökött, Nagy Péter pedig elbánt a 220 kilogrammal, ami biztató a kontinensviadal előtt. “Az elvárás az a válogatottakkal szemben, hogy az Európa-bajnokságon minél inkább közelítsék meg, sőt ha lehet, javítsák tovább egyéni legjobbjukat. Hogy aztán ez mit ér helyezésben, majd kiderül az egyes súlycsoportok küzdelmeinek végeztével” – mondta a kapitány. A hétvégi Eb-rajton még egyik magyar sem érdekelt, a válogatottból leghamarabb Árva mutatkozik be, őt hétfőn szólítják versenydobogóra.

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb