Közélet

Szegeden sem lenne rossz megoldás: járdán és úttesten is nyitnak a teraszok Angliában

Az áprilisi nagy nyitásra készül Anglia, a tervek szerint ugyanis április 12-től lehet majd szabadtéren fogyasztani, a beltéri vendéglátást pedig május 17-től engedélyezik. A legtöbb angliai vendéglátóhelynek azonban nincs terasza, ezért a szabadtéri helyek bővítésével igyekeznek segíteni a vendéglátás újraindulását: eszerint lehetővé teszik, hogy a pubok a járdákon és az úttesten is nyithassanak teraszt. Mit szólnál Szegeden is egy ilyen megoldáshoz?

ANGLIA ÁTALAKÍTJA UTCÁIT A VENDÉGLÁTÓHELYEK MEGSEGÍTÉSÉRE

Az Index cikke szerint London szórakoztató negyedét, a Sohót is magába foglaló városközpont, a Westminster több mint hatvan utcáját alakítják át úgy, hogy a járdákat elfoglalhassák a vendéglátóhelyek asztalai. A Chelsea városrész újonnan kialakított autómentes utcáiban 500-nál is több férőhelyet hoztak létre, ahol nemcsak enni, inni, de szórakozni is lehet majd. Manchester vezetése úgy döntött, hogy a város lemond a szabadtéri asztalok és székek díjáról, és bizonyos területeket a gyalogosforgalom számára enged át, hogy ezzel is támogassa a vendéglátóhelyeket. Birmingham is ideiglenes útlezárásokkal és járdabővítésekkel szeretné segíteni az újrainduló éttermeket és bárokat.

A BRIT VENDÉGLÁTÓHELYEK KEVESEBB, MINT FELE RENDELKEZIK CSAK SZABADTÉRI RÉSSZEL

A könnyítésekre azért van szükség, mert nagyon sok angliai vendéglátóhely jelezte, hogy képtelen lesz a jövő hónapban nyereségesen kinyitni, valamint azért, mert az összes brit vendéglátóhely kevesebb mint fele rendelkezik kerttel, terasszal, parkolóval vagy más olyan területtel, ahol szabadtéren tud vendégeket fogadni.

SZEGEDEN IS SZÓBA KERÜLT A TERASZOK TERÜLETÉNEK MEGDUPLÁZÁSA

Tápai Péter arra kérte a szegedi városvezetést, hogy duplázza meg azokat a területeket, amelyekre a vendéglátóhelyek teraszokat helyezhetnek ki az újranyitást követően. Mindezt természetesen a bérleti díj megemelése nélkül szeretné a Fidesz szegedi frakcióvezetője, biztosítva az egészség megőrzése érdekében szükséges távolságot és a nagyobb forgalmat.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb