Mindenmás

Napi pakk: szeles, felhős idővel indul a Nagypéntek Szegeden, az üzletek ma zárva lesznek

Indul a hosszú hétvége, és vele együtt kezdetét veszi a húsvéti ünnep. Az időjárás azonban nem lesz ünnepi hangulatban, felhős, szeles idő köszönt ránk Szegeden. Ne feledd, a boltok ma zárva tartanak, de ha valamire még szükséged van a húsvéti menühöz a Mars téri piacon még beszerezheted. Hangolódj az ünnepre velünk, tarts ma is a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Áron, Mária, Tünde és Ferenc nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Nagypéntek. Krisztus Pilátus általi halálra ítélésének, megostorozásának és kereszthalálának a napja. A Húsvét Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe a keresztény egyházak legrégibb, a zsidó pészahra visszavezethető ünnepe.
  • 216 éve, 1805 -ben megszületett Hans Christian Andersen dán meseíró, költő, regényíró és elbeszélő (A kis hableány, A rút kiskacsa, A rendíthetetlen ólomkatona, A kis gyufaáruslány, A császár új ruhája,  A Hókirálynő).
Fotó: starity.hu
  • Ma van az Autizmus Világnapja. 2008-tól kezdődően április 2-át az ENSZ az Autizmus Világnapjává nyilvánította, ezzel próbálva ráirányítani a világ figyelmét az autista emberek problémáira.
  • 85 éve, 1936 – ban megszületett Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas író, költő. Legismertebb figurái például Mirr-Murr, Pom Pom, vagy Süsü, a sárkány. Történeteiből rajz- és bábfilmek készültek, több ifjúsági regényéből pedig sikeres tévéfilm készült.
Fotó: hellobaby.hu
  • 16 éve, 2005 – ben elhunyt Szent II. János Pál pápa.
  • 43 éve, 1978 -ban mutatták be a Dallas első epizódját a CBS-n, mint egy 5 részes sorozat első tagját.

ÚJABB HIDEGFRONT ÉRKEZIK MA SZEGEDRE

Indul a hosszú hétvége, ezzel pedig újabb hidegfront érkezik Szegedre, felhős, szeles időt hozva magával. Hajnalban 7-10 fokig hűl a levegő és akár egy-egy zápor is előfordulhat, majd napközben 17-18 fokig emelkedik a hőmérséklet.

ÍGY VÁLTOZIK A BOLTOK NYITVA TARTÁSA SZEGEDEN

Ma, Nagypénteken szinte minden üzletet zárva találunk, jó hír viszont, ha valamire még szükséged lenne az utolsó pillanatban a húsvéti menühöz, a Mars téri piacon 04.00 és 18.00 óra között még beszerezheted.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb