Sport

Gólzápor, #Bánhidi100 és masszív Pick-fölény a Cegléd elleni meccsen

Valahogy így kell győzni. Egy pillanatra sem volt kérdéses, ki nyeri a MOL-Pick Szeged és a Ceglédi KKSE ma délutáni bajnoki meccsét. A Kékek 21–10-es félidő után 38–22-re nyertek Abonyban, a mérkőzés különlegességét többek között az adta, hogy Bánhidi Bence 100. alkalommal játszott a MOL-PICK Szeged mezében az NB1-ben, nomeg az, hogy Caneallas utolsó találata az 1000. Pick gól volt.

Ceglédi KKSE–MOL-PICK Szeged 22–38  (10–21)
K&H férfi kézilabda liga, 17. forduló, Abony, zárt kapuk mögött. Vezette: Fekete, Tóth.
Cegléd: Kránitz – Pásztor 1, Kiss 3, Németh 5, Mazák 1, Juhász 5, Gyene 4. Csere: Teleki 2, Peszeki 1. Vezetőedző: Nagy Károly.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 6, Kaspárek 3, Bombac 4, Bánhidi 3, Bodó 6, Källman 3. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Rosta 2, Canellas 3/1, Sostaric 4, Stranovsky, Rea 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: – ill. 2 perc
Hétméteres: – ill. 4/1

COVID ÁLTAL MEGTÉPÁZOTT CEGLÉDIEK, FELÚJÍTÁS ALATT ÁLLÓ SPORTCSARNOK, BÁNHIDI 100

Nyugi, nem mi kergültünk meg a cikk bevezetőjében: bár Cegléd elleni, idegenben vívott meccsről írunk, a helyszín Abony volt. A ceglédi sportcsarnokot ugyanis éppen felújítják, így a házigazda csapat a meccseit a szintén Pest megyében található Abonyban rendezik meg mostanában. Dmitrij Zsitnyikov, Borut Mackovsek és Bajus Bruno kisebb sérüléssel bajlódott a találkozó előtt, így ők pihenőt kaptak, viszont a fiatalok közül a roppant ígéretes Rea Barnabás került a keretbe. A hazaiak összesen kilencen voltak, mostanában velük is kibabrált a Covid, a derekas helytállásukhoz külön gratulált Pastor mester a meccs után adott villáminterjúban. A két csapat egyébként már jól ismeri egymást, ez volt a 32. Szeged-Cegléd meccs az NB I-ben, további érdekesség, hogy Bánhidi Bence a 100. alkalommal játszott MOL-PICK Szeged-mezben a magyar első osztályban.

EGY PERCIG SEM VOLT KÉRDÉS, KI FOG GYŐZNI

“Nagy tempóban kezdtünk, rendesen felpörgettük a ritmust, igazi futóverseny alakult ki, így 11. percben már 10–5-re vezettünk. Tíz perc múlva még rátettünk egy lapáttal, 15–7 volt a javunkra. Ekkor támadásban már hét a hat ellen játszottunk, ami szerencsére eredményesen is működött, a 25. percben már tíz lett „közte”: 18–8. A félidőben 21–10 állt a javunkra az eredményjelzőn” – írja Süli Robi sajtófőnök a Pickhandball.hu-n. A második félidőben szépen hoztuk a kötelezőt, egy érdekesség ide is jutott: A 38. találat – by Joan Caneallas – az 1000. Pick-gól volt az NB I-ben, így egy parádésan szép jubileumi találattal zártuk a meccset. Apropó, mielőtt lemaradna a lényeg: 38–22-re nyertünk.

“Fontos volt, hogy rotálni tudtunk és sérülés nélkül lejátszottuk a találkozót. Örülök, hogy olyan elemeket is gyakorolhattunk élesben, amiket a jövőben is tudunk használni majd. Sok sikert kívánunk a Ceglédnek” – nyilatkozta a csapat hivatalos portáljának Juan Carlos Pastor mester a mérkőzést követően, aki külön méltatta, hogy a házigazdák kilenc játékossal is kiálltak, sőt, végig gyönyörűen hajráztak.

Forrás és fotók: Pickhandball

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb