Közélet

Napi összefoglaló: enyhe csökkenés látható itthon a számokban, Szerbiában hétfőtől nyitnak az éttermek kerthelyiségei

A mai napra enyhén csökkent az új fertőzöttek száma az országban, sajnos Szegeden és környékén viszont több beteget regisztráltak a tegnapi adatokhoz képest. Az ünnepi hétvégén is folytatódnak tovább az oltások, ami reméljük nálunk is meghozza az eredményt, mint Szerbiában, ahol hétfőtől kinyithatnak az éttermek és kávézók teraszai. Ha lemaradtál a nap legfontosabb híreiről, összefoglalónkból gyorsan képbe kerülhetsz!

KORONAVÍRUS: MÍG ORSZÁGOSAN ENYHE CSÖKKENÉS LÁTHATÓ, ADDIG MEGYÉNKBEN NŐTT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Az elmúlt 24 órában enyhe csökkenés látható a számokban, 8637 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 679 413 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében viszont nőtt a fertőzöttek száma a tegnapi naphoz képest, 330 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 504 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 415 601 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 242 308 főre emelkedett. 11 383 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1437-en vannak lélegeztetőgépen.

DÉLI SZOMSZÉDUNKNÁL HÉTFŐTŐL ÚJRAINDUL AZ ÉLET: SZERBIÁBAN KINYITHATNAK AZ ÉTTERMEK ÉS KÁVÉZÓK KERTHELYISÉGEI

Déli szomszédunknál újraindul az élet, hétfőtől ugyanis kinyithatnak az éttermek és kávézók kerthelyiségei Szerbiában – döntött a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb.

JÓ HÍREK ÉRKEZTEK AZ EGYIK VAKCINÁRÓL: LEGALÁBB HAT HÓNAPIG VÉD ÉS LESZÁMOL A DÉL – AFRIKAI MUTÁCIÓVAL

Jó hírek érkeztek az egyik nálunk is engedélyezett vakcináról: legalább hat hónapig véd, és leszámol a Dél-Afrikai mutációval is a klinikai tesztek alapján, és ez a vakcina pedig nem más, mint a volt szegedi kutató, Karikó Katalin nevéhez fűződő Pfizer – BioNTech cég oltóanyaga, olvasható az Index cikkében.

ORBÁN VIKTOR: A MAI NAPON TOVÁBBI 83 EZER EMBER KAPHATJA MEG AZ OLTÁSÁT

A mai napon további 83 ezer ember kaphatja meg az oltását, közölte Orbán Viktor közösségi oldalán közzétett videójában, ahol azt is elmondta, ő is dolgozik az Operatív törzzsel együtt a hosszú hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb