Kikapcs

A Tisza nevében: egy döbbenetes film a szeretett folyónkról és annak szennyezettségéről

Egy nem mindennapi és igazán elgondolkodtató film látott napvilágot a gyönyörű folyónkról, a Tiszáról. Az 56 perces filmben a környezetvédelmi aktivista, Ljasuk Dimitry, a Tisza és a Tisza-tó nagy szerelmese mutatja be a zord valóságot az illegális szemétlerakó-telepekről, amelyek komoly problémákat okoznak áradáskor Szegeden is évről-évre.

A kiábrándító helyzetre és a valóságra a Szegedi Vízisport Egyesület is felhívta a figyelmet Facebook oldalán. Ők így írnak:

“Ismerős helyzet, amikor az ezerarcú Tiszán műanyag flakonokat kell kerülgetni evezés közben. Az MVM Szeged VE is csatlakozott korábban többször olyan szemétszedési akcióhoz, amikor a szeretett folyónk szegedi szakaszán “takarítottunk”. A Tisza szennyezése a folyó felső-magyarországi és ukrajnai szakaszán is komoly probléma!”

Sajnos a Tisza folyamatos szennyezését nem tudjuk megállítani, viszont igazán elgondolkodtató az 56 perces film és hűen bemutatja, hogy milyen hanyagok tudunk lenni, Mi emberek, emellett pedig felhívja a figyelmet arra, hogy tiszteljük és becsüljük meg a természet adta értékeinket. A filmet érdemes megnézni és itt meg is tudod sasolni:

Forrás: Szegedi Vízisport Egyesület Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb