Szegedi Arcok

Boldogkői Zsolt: Ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban

Átoltottság tekintetében egyre jobban állunk világviszonylatban, ami hamarosan jótékony hatással lesz a ma még kedvezőtlen egészségügyi statisztikákra is. Két problémát kellene még megoldanunk – írta Boldogkői Zsolt szegedi molekuláris biológus szombat este Facebook-oldalán.

“További türelmet kellene kérnünk és gyakorolnunk: ne nyissuk meg az iskolákat áprilisban. Már csak azért sem mert a gyermekeket még nem lehet oltani, a tanárok oltása pedig nem fog elegendő immunitást produkálni addigra. Továbbá, a brit variáns veszélyes a kicsikre, ráadásul, ők haza fogják vinni a vírust a családba” – fogalmazott Boldogkői Zsolt, majd hozzátette, hamarosan el fogunk érkezni arra a pontra, hogy nem nő tovább az átoltottság, és ezért nem tudunk megszabadulni a vírustól.

MOTIVÁCIÓS RENDSZER KELLENE

Boldogkői Zsolt továbbá úgy véli, hatásos motivációs rendszert kellene kidolgozni az oltakozási hajlandóság kialakítására, melynek fő eszközeként az oltásigazolványnak igen erős jogosítványokat kellene adni. A vírusszkeptikus és oltásellenes vezérekre pedig alkalmazni kellene a hatályos jogszabályokat – jelezte.

Átoltottság tekintetében egyre jobban állunk világviszonylatban, ami hamarosan jótékony hatással lesz a ma még…

Közzétette: Zsolt Boldogkői – 2021. április 3., szombat

A PEDAGÓGUS SZAKSZERVEZET SEM NYITNÁ AZ ISKOLÁKAT

“Az oktatást akkor lehet újra biztonságosan megnyitni, ha a tanárok oltás utáni védettsége teljesen kialakult” – hangsúlyozta az InfoRádiónak a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke. Totyik Tamás elmondta, hogy az oktatásban dolgozók 75 százaléka jelentkezett a koronavírus elleni oltásra.

Forrás: Boldogkői Zsolt hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Extra resources
'Fel a tetejéhez' gomb