Közélet

Napi összefoglaló: végre kicsit csökkenő tendenciát mutatnak a számok, húsvét után egy-két nappal meglesz a 2,5 millió beoltott

Berobbant az igazi húsvéti hangulat vasárnapra, és ünnep ide, vagy oda, ma sem maradtunk hírek nélkül Szegeden. Jöjjön a napi összefoglaló: csökkenőben vannak a számok, országosan 6566 új fertőzöttet regisztráltak, a megyénkben 224-et. Orbán Viktor felvette a hajnali műszakot, majd közölte, hogy húsvét után egy-két nappal meglesz a 2,5 millió beoltott. Az is kiderült ma, hogy a pedagógusok a második oltáshoz kötnék az iskolanyitást, Erdei Anna szerint majd csak év végén szabadulhatunk meg a maszktól és egy újabb egészség- és környezetvédelmi kutatási program is lezárult Szegeden. Mindennek a végén pedig sasold meg a legújabb videóriportunkat és kalandozz egyet a meghitt szegedi templomok ünnepi világában.

CSÖKKENŐ SZÁMOK HÚSVÉTVASÁRNAPRA

Végre kicsit csökkenő tendenciát mutatnak a napi koronavírussal kapcsolatos számok: 6566 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 685 979 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is csökkent a fertőzöttek száma a tegnapi naphoz képest, 224 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. 

HÚSVÉT UTÁN MEGLESZ A 2,5 MILLIÓ BEOLTOTT

Minden hajnalban elindulnak a vakcinaszállítmányok, ez alól pedig húsvét vasárnap sem lehetett kivétel, hiszen a koronavírus sem pihen. Így tehát a miniszterelnök sem tétlenkedett, vasárnap hajnalban fel is vette a műszakot a Hungaropharma X. kerületi telephelyén, majd elmondta, ha minden jól halad pár nap és meglesz a 2,5 millió beoltott.

NEM KEZDENÉNEK 19-ÉN A PEDAGÓGUS SZAKSZERVEZETEK

Az öt pedagógus szakszervezet – Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és Keresztény Pedagógusok Szakszervezete, valamint a vegyipari szakszervezet (mint a szakképzésben dolgozókat is képviselő szakszervezet) a második oltáshoz kötné az iskolák újranyitását, így megteremtve a biztonságos munkakörülményeket.

IDÉN NEM NYARALHATUNK FELSZABADULTAN?

Nem lehet teljesen felszabadult vakációt tervezni a koronavírus-járvány miatt 2021-ben sem. Ennek az oka az, hogy az új mutációk miatt a nyájimmunitás eléréséhez 85-90 százalékos átoltottságra lenne szükség, az ország 20 százalékát kitevő gyerekek oltását azonban a hírek szerint a legkorábban ősszel lehet elkezdeni  – derül ki abból az interjúból, amelyet Erdei Anna Széchenyi-díjas immunológus, az ELTE Immunológiai Tanszékének oktatója adott a Népszavának

EGY ÚJABB KUTATÓPROJEKTEN VAN TÚL A SZEGEDI BIOLÓGIAI KUTATÓKÖZPONT

A Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársainak korábbi eredményein alapuló, mintegy 2 milliárd forintos uniós támogatással megvalósult egészség- és környezetvédelmi kutatási program zárult le az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó intézményben.

MEGHITT, HÚSVÉTI HANGULAT A SZEGED365-TEL

Teljes gőzzel berobbant az ünnepi hangulat és ilyenkor Szegeden még a templomok is szebbek egy fokkal, mint bárhol máshol, hiszen a húsvét Jézus Krisztus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának ünnepe. Ilyenkor picit megállunk, örülünk az életnek, egymásnak, a családnak és hálát adunk mindazért, amit ettől a világtól kaptunk. Jöjjön a legújabb videóriportunk, Magyar Andor operatőr kollégánk szemszögéből:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb