Mindenmás

Rávették, hogy felvegye a bankból a megtakarításait, majd kifosztották az idős hölgyet Szegeden

A szegedi nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a két helybeli nővel, valamint férfi társukkal szemben, akik az utcán szólították le koros áldozatukat, majd hiszékenységét kihasználva hozzájutottak a megtakarításához.

KÉTMILLIÓ FORINTOT CSALTAK KI AZ IDŐS ASSZONYTÓL

A megalapozott gyanú szerint a három feltételezett elkövető 2020. április 30-án Szegeden, a Csillag téren lépett oda az éppen boltba igyekvő idős nőhöz. Beszélgetni kezdtek vele, amelynek során a sértett közlékenységét kihasználva megtudták, egy nagyobb összeget tart a bankban. Meggyőzték arról, hogy nemsokára csődbe megy a hitelintézet, így jobban teszi, ha kiveszi a pénzét, és maga vigyáz rá. Miután a nő felvette a megtakarításait, a gyanúsítottak hazakísérték a lakására, ahol a figyelmét elterelve megszerezték tőle a csaknem kétmillió forintot.

CSOPORTOSAN ELKÖVETETT KIFOSZTÁS BŰNTETTE MIATT INDULT A HÁROM ELKÖVETŐ ELLEN ELJÁRÁS

A sértett a feljelentés megtételekor részletes személyleírást adott az elkövetőkről, így a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói azonnal tudták melyik ajtón kopogtassanak. A két nőt és a férfit elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük csoportosan elkövetett kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
A Szegedi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat megküldte az ügyészségnek.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb