Sport

A Felnőtt Országos Bajnokságot felkészülésnek tekintette, most pedig az olimpiát várja a világbajnoki ezüstérmes Olasz Anna

A dohai Világkupán már túltette magát, a Felnőtt Országos Bajnokságot pedig felkészülésnek tekintette a világbajnoki ezüstérmes Olasz Anna. A Magyar Úszószövetség Facebook oldalára felkerült interjú alapján pedig már az olimpiára készül a szegedi bajnok.

Mint tudjuk, elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: mind az olimpiai, mind az Eb-csapatot jóváhagyta a testület. A tokiói utazó keretbe – a most védetté nyilvánítottak mellett – még a június 16-19-én esedékes Budapest Open zárónapjáig lehet bekerülni, viszont Olasz Anna már benne van. A magyar úszóválogatott nemrég egy interjúban elárulta, hogy minden alkalmat megragadnak a versenyzésre, hiszen a tavalyi év számukra is nehéz volt.

“Reméljük, hogy ez az év sokkal mozgalmasabb lesz versenyzés szempontjából. Sajnos a dohai Világkupa-verseny nagyon nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, abszolút nem a formámnak megfelelően úsztam ott, úgy hogy ez mindenféleképp egy nagyon-nagy csalódás volt számomra és bosszantott. Szerettem volna ezen a medencés versenyen ezen javítani és úgy gondolom, hogy ez sikerült is és ez sokkal jobban mutatja, hogy milyen jó munkát végzünk most Szegeden” – emelte ki a versenyző, majd hozzátette, hogy nem csak Ő, hanem az egész csapat kiválóan teljesít és bizakodva várja a hazai Európa Bajnokságot és remélhetőleg utána az olimpiát. A teljes interjút itt tekintheted meg:

Az interjú óta kicsit változott a szitu: Fukuokában, Japánban törölték az olimpiai kvalifikációs versenyt. A versenyt meg szeretnék rendezni, azonban a helyszín még kérdéses.

Forrás: Magyar Úszó Szövetség hiavatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb