- Hirdetés -
Sport

Nagy Péter bízik abban, hogy az Európa-bajnokságon olyan eredményt ér el, amely elegendő lesz az ötkarikás kvótához

Nagy Péter az egyetlen magyar súlyemelő, akinek reális esélye van a tokiói olimpiai szereplésre, és a szegedi óriás bízik is benne, hogy a Moszkvában zajló Európa-bajnokságon olyan eredményt ér el, amely elegendő lesz az ötkarikás kvótához.


- Hirdetés -

Az ólomsúlyú versenyző az M4 Sport Sporthíradójában szerdán, két tréning között nyilatkozott szegedi klubja edzőterméből, és azt mondta, hogy összetettben 410 kilós eredményt vár magától, amivel a plusz 109 kg-os kategóriában a 6-8. helyet szerezheti meg. Ezzel a világranglistán is olyan helyre kerülhet, amelynek köszönhetően ott lehet élete harmadik olimpiáján, London és Rio de Janeiro után Tokióban is.


- Hirdetés -

KELLŐKÉPPEN FORMÁBA LENDÜLT NAGY PÉTER

Nagy Péter kitért rá, hogy bár a koronavírus-járvány miatt nem tudott az év elejétől teljes értékűen gyakorolni, az elmúlt hetekben a tatai edzőtáborban, a felújított edzőteremben elvégzett munka révén kellőképpen formába lendült és jó erőben érzi magát.
“Jól sikerült a felkészülés, szerencsére nagyobb gondok nem voltak, pozitív előjelekkel, bizakodva várom az Európa-bajnokságot” – jelentette ki Nagy Péter, aki csütörtökön repül Moszkvába, s vasárnap lép fel az orosz fővárosban, ahonnan jó híreket kapott a már kinn lévő magyaroktól.
“Eddig teljesen rendben van minden, így a szállás is. A versenyszervezés nagyon jó, odafigyelnek szigorúan a vírushelyzetre, a szabályok betartására, az étkezéssel sincs semmi probléma, minden flottul működik” – nyilatkozta a Szegedi LSK háromszoros Eb-bronzérmes súlyemelője.

Forrás: MTI


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb