KözéletSmart Szeged

Új vezérigazgató került a szentesi Hungerit Zrt. élére

Magyarország második legnagyobb baromfi-termeltetéssel, -feldolgozással és továbbfeldolgozással foglalkozó vállalatának vezérigazgatói pozícióját 2021. április 1-jétől Volosinovszki János tölti be. Tar Károly korábbi vezérigazgató a jövőben a Hungerit Zrt. igazgatóságának elnökeként segíti a cég további sikeres működését, írta a vállalat szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Volosinovszki János, Fotó: Hungerit Zrt.

A CÉG HÁROM ÉVTIZEDDEL EZELŐTT ELSŐKÉNT KEZDTE MEG MAGYARORSZÁGON A PANÍROZOTT BAROMFITERMÉKEK ELŐÁLLÍTÁSÁT

Az áprilistól Volosinovszki János irányításával működő, a közel 100 éves szentesi baromfi-feldolgozás hagyományait őrző Hungerit Zrt. három évtizeddel ezelőtt elsőként kezdte meg Magyarországon a panírozott baromfitermékek előállítását. A cég Valdor márkanév alatt gyártott közkedvelt termékei valamennyi hazai kis – és nagykereskedelmi hálózat üzleteiben megtalálhatóak, és azok a jelentős export által a világ számos pontjára is eljutnak. A vállalat változatlanul elkötelezett a magas minőségű termékek előállítása, illetve a hazai és a nemzetközi fogyasztók megbízható, finom baromfihússal és -készítményekkel történő kiszolgálása iránt.

Fotó: hungerit.hu

A VÁLLALATNÁL TAVALY IS KOMOLY MEZŐGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI BERUHÁZÁSOK VALÓSULTAK MEG

A Hungerit Zrt.-nél a tavalyi évben is komoly mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások valósultak meg a versenyképesség fenntartása és növelése érdekében, a fejlesztések pedig 2021-ben tovább folytatódnak majd a kapacitásbővítés, a hatékonyságnövelés, illetve az élelmiszer-biztonság erősítésének jegyében. A hosszú távú, stratégiailag kiemelt fontosságú beruházások között szerepel a jelenlegi víziszárnyasfeldolgozó vonal rekonstrukciója, egy új csirkefeldolgozó megépítése és a vágóhidak termeltetési hátterét biztosító állattartó telepek korszerűsítése, valamint létesítése is.

A cég 2021-ben szentesi üzemeiben 20,4 millió db csirke és – a piac legmeghatározóbb szereplőjeként – 12 millió db pecsenyekacsa levágását, míg a szentesi és a vámospércsi továbbfeldolgozó üzemeiben megközelítőleg 13 ezer tonna baromfiból készült kényelmi termék előállítását tervezi.

Fotó: szentesielet.hu

HÁROM FŐ CÉL VEZÉRLI A VÁLLALATOT: A MÁRKA ISMERTSÉGÉNEK NÖVELÉSE, A TECHNOLÓGIÁK FEJLESZTÉSE ÉS HATÉKONYSÁGNÖVELŐ PROJEKTEK INDÍTÁSA

„A hosszú távú projektek mellet három fő célt tűztünk ki magunk elé a következő 1-2 évre: egyrészt szeretnénk tovább növelni a Valdor márka termékeinek ismertségét a hazai fogyasztók körében. Műszaki beruházásaink révén kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a telepeinken és az üzemeinkben alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztésére. Az éppen aktuális gazdasági környezet kihívásaira reagálva pedig a vállalatcsoport egészét érintő, különféle hatékonyságnövelő projekteket fogunk elindítani. Izgalommal várom az előttem álló új kihívásokat. A legfontosabb közös feladatunk a kollégákkal, hogy a Hungerit töretlenül fejlődjön és a magyar baromfiipar egyik legsikeresebb vállalata legyen, amelynek termékeivel a hazai és külföldi fogyasztók egyaránt maradéktalanul elégedettek.” – mondta Volosinovszki János.

Forrás: Hungerit Zrt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb