Sport

Nagyot harcoltak a Kékek a Kiel ellen, sajnos nem volt elég

Nagyot harcolva búcsúzott a MOL-PICK Szeged az EHF Bajnokok Ligájától. A címvédő THW Kiel hazai pályán 33-28-ra győzte le a Kékeket, így kettős sikerrel jutott a legjobb nyolc közé.

THW Kiel-MOL-PICK Szeged 33–28 (18–15)
EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, Kiel, Wunderino Aréna. Vezette: Madsen, Mortensen (dánok).
THW Kiel: N. Landin – Ekberg 7/3, Weinhold 2, Pekeler 1, Wiencek 7, Sagosen 9, M. Landin 2. Csere: Reikind 2, Zarabec, Horak, Duvnjak 1, Voigt, Ehrig, Sunnefeldt 2. Vezetőedző: Filip Jicha.
MOL-PICK Szeged: Alilovic – Sostaric 1/1, Kaspárek 2, Bombac 5, Bánhidi 3, Bodó 1, Källman 1. Csere: Mikler (kapus), Gaber 1, Canellas 2, Radivojevics 7/2,  M. Stranovsky 1, Mackovsek 2, Rosta, Vujin 2.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8 ill. 8 perc
Hétméteres: 4/3, ill. 5/3

Süli Róbert sajtófőnök tudósítása a Pickhandball.hu-ról:

A tét nem volt kisebb szerda este, mint a legjobb nyolc közé jutás. A BL-címvédő komoly előnyt szerzett az első meccsen, 33-28-ra nyertek ellenünk az újszegedi sportcsarnokban, így lépéselőnybe kerültek. Ugyanakkor a sportban már többször bebizonyosodott, hogy nincs lehetetlen, így mi ebben a szellemben készültünk a meccsre. Hazai oldalon visszatértek a sérültek, betegek, így Hendrik Pekeler is. Szerencsére nálunk is mindenki rendben volt, így a Szegeden szerepelt keret futott ki a találkozóra.

Az első támadásunkat nem tudtuk gólra váltani, pedig kétszer is próbálkoztunk. Sagosen révén a Kiel szerzett vezetést, azonban Kaspárek és Bánhidi góljaival fordítottunk. A 6. percben kapitányunk, Jonas Källman is beköszönt Niklas Landin kapujába, ami azt jelenti, hogy immár ő a legeredményesebb játékosunk a Bajnokok Ligájában. A szélsőnknek ez volt 325. találata. Mirko Alilovic remekelt, a 9. percben Bodó Richárd bombája után már 5-3 volt nekünk. A 10. perc végén egyenlített a német csapat, 5-5 volt az eredmény. Emberhátrányba kerültünk, Matej Gabert állították ki, ismét vezetett a THW. Sander Sagosen tarthatatlan volt ekkor. Szórták ránk a két perceket, heteseket, a 14. percben 8-5-re léptek el a hazaiak. Időt is kértünk. Mentünk Csak előre így is, a 17. percben 8-7-re jöttünk fel. Volt esélyünk az egyenlítésre, sajnos azonban döntő pillanatokban hibáztunk. A 27. percben viszont már nem, Dean Bombac verekedte át magát a védőfalon és egyenlített: 13-13. A hajrában többször is néma maradt a síp, amit a Kiel kihasznált, így 30 perc után 18-15-re vezettek a hazaiak.

Kétszer is elvették a sporik támadásban tőlünk a labdát, amellyel mindkétszer élt a THW, amely így 21-15-re elhúzott. Nem adtuk fel egy pillanatra sem, Marko Vujin találata után 24-21-re tornáztuk fel magunkat. Napközben fújt a szél rendesen Kielben, és itt a meccsen is rendesen ellenszélben játszottunk, amely nem kedvezett nekünk. A hajrában a hazaiak hibáit mi használtuk ki, így az 55. percben 29-26-ra feljöttünk. Lehetett volna még szorosabb, de nem éltünk vele, így a BL-címvédő 33-28-ra nyert ellenünk, csakúgy, mint Szegeden, így kettős győzelemmel jutott tovább.

A MOL-PICK Szeged vasárnap 20.15-kor a TIPPMIX Magyar Kupa elődöntőjében a Veszprémi KKFT-vel csap össze.

Forrás: Pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb