- Hirdetés -
Közélet

Bejelentés, szerda estére: április 19-ig meghosszabbították a védelmi intézkedéseket!

“A kormány a magyar emberek egészségének védelmében, az Operatív Törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét” – írta szerda este a kormányzati kommunikációs portál. A vendéglátóhelyek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, továbbra sem fogadhatnak vendégeket a szállodák és fitnesztermek.


- Hirdetés -

Mint írják, a részletek a ma esti Magyar Közlönyben jönnek majd (ez cikkünk megírásának pillanatában még nem volt kint, gyanítjuk, velünk versenyben írták), a fontosabb tételeket azonban már közzé tették a kormányzati oldalon:


- Hirdetés -
  • Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani.
  • Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.
  • A vendéglátó üzletek  továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek.
  • A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak “normál” vendégeket, az előbbiek csakis üzleti, az utóbbiak pedig versenycéllal tehetik meg azt.
  • Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya.

Hogy valami bíztatót is írjunk a végére: Orbán Viktor egy hete azt nyilatkozta, a 3 milliós beoltottsági számnál (ami már elég közel van) újabb enyhítés-lépcső érkezik, gyanítjuk, a szegedi éttermek és pub-ok teraszai is ekkor fognak újranyitni. Természetesen a mától bevezetett enyhítések is maradnak, ezek tételesen így néznek ki:


- Hirdetés -
- Hirdetés - - Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb