Mindenmás

Napi pakk: borongós időnk lesz Szegeden, kezdődik a fokozatos újranyitás, este 10-re tolódik a kijárási tilalom

A borongós idő ellenére csodás napra virradtunk ma Szegeden, ugyanis ma elindul végre a várva várt újranyitás, persze csak apránként, fokozatosan, de a jó hír, hogy este 10-re tolódik a kijárási tilalom kezdete és nyithatnak a szolgáltatások: mehetünk fodrászhoz, kozmetikushoz, műkörmöshöz! Ma meccsnap lesz, idegenben játszik a MOL – Pick Szeged és a Szeged-Csanád GA is, hajrá fiúk, hajrá Szeged! Reggelizz egy jót, olvasd a Szeged365 híreit és ne feledd, ma már nem kell este 8-ra mindenképp hazaérned!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Herman, József, Ármin, Mária és Árpád nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 73 éve, 1948 óta ezen a napon tartják az Egészségügyi világnapot. Az ENSZ ezen a napon alapította meg a WHO-t (World Health Organization) az egészségügyi világszervezetet.
  • 93 éve, 1928 -ban megszületett Alan J. Pakula amerikai filmrendező (Pelikán ügyirat, Klute, Az elnök emberei, Sophie választása).
  • Ma 82 éves Francis Ford Coppola Oscar-díjas amerikai forgatókönyvíró, filmrendező és producer (Keresztapa I-III., Gengszterek klubja, New York-i történetek, A tábornok, American Graffiti, Apokalipszis most I-II).
Fotó: hu.ign.com
  • 74 éve, 1947-ben ezen a napon halt meg Henry Ford, a Ford autógyár alapítója.
  • Ma 67 éves Jackie Chan, Oscar-életműdíjas hongkongi színész, harcművész, komikus, rendező, énekes. Leghíresebb filmjei közé tartozik a Részeges karatemester, a Rendőrsztori, a Balhé Bronxban és a Csúcsformában. 2010-ben A karate kölyök című filmjét vetítették a mozik. Hazájában bevétel szempontjából legsikeresebb filmje a 2017-ben bemutatott Kung Fu jóga.
Fotó: blikk.hu
  • Ma 66 éves Andresz Kati színésznő és szinkronszínész. Ő kölcsönözte Mrs Weasley hangját a Harry Potterben, Diane Lockhart hangját A férjem védelmében című sorozatban, vagy Lucille Austero hangját Az ítélet család című szériában.
  • Ma 57 éves Russell Crowe Oscar-díjas ausztrál színész, rendező. Nemzetközi hírnévre Ridley Scott Gladiátor (2000) című történelmi filmjének főhőseként tett szert, elnyerve a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart. További, kritikailag elismert szerepei közé tartozik Jeffrey Wigand A bennfentes (1999) és John Forbes Nash az Egy csodálatos elme (2001) című filmekben nyújtott alakítása.
Fotó: femina.hu
  • Ma 47 éves Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színésznő, szinkronszínész. Az ő hangján szólalt meg Salma Hayek a Volt egyszer egy Mexikó című filmben,  Keira Knightley a Büszkeség és balítéletben (2005), vagy Fiona Gallagher karaktere a Shameless – Szégyentelenekben.
Fotó: filmezzunk.hu

SZÜNETET TART A TAVASZ SZEGEDEN, MA IS MARAD A SZELES, FELHŐS IDŐ

Nem szabadulunk meg egykönnyen a szeles, felhős időtől Szegeden, ugyanis még ma is kitart az áprilisi csalóka hideg. Hajnalban is cudar idő lesz: -2 és 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet, majd napközben maximum 9 fokot mérhetünk.

MÁTÓL ESTE 10-RE TOLÓDIK A KIJÁRÁSI TILALOM, KINYITHATNAK A SZOLGÁLTATÓK ÉS JÖN A BOLTOK NÉGYZETMÉTER ALAPÚ NYITÁSA

Röviden: na végre. Bővebben: megvan a két és félmillió beoltott magyar, mint Orbán Viktor bejelentette, szerdától újranyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások, a kijárási tilalmat pedig este 10-re tolják ki. A Szeged 365 Kisokos legújabb epizódjában összekaptuk az összes hasznos infót, amit a fokozatos újranyitás első lépcsőfokáról tudnod kell!

IRÁNY KIEL! SZERDÁN JÁTSSZA A BL – VISSZAVÁGÓT A MOL – PICK SZEGED

Tegnap reggel kelt útra a MOL – Pick Szeged csapata a THW Kiel otthonába, ahol ma 18.45-kor az EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján mérettetik meg magukat a Kékek.

MA AZ AJKA ELLEN LÉP PÁLYÁRA A SZEGED – CSANÁD GA

Ma 18 órától az Ajka vendége lesz a Szeged-Csanád GA az Ajkai Városi Sportcentrumban a Merkantil Bank Liga NB II  – es soron következő mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb