Közélet

Rusvai Miklós szerint kockázatos a kormány nyitási terve

Rusvai Miklós az ATV Start műsorában azt nyilatkozta, kockázatos a kormány nyitási terve, a virológus még várna, és inkább a szennyvízvizsgálatok eredményeihez, valamint a járványadatokhoz (fertőzöttek, kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők és elhunytak száma) igazítaná az enyhítések megkezdését.

MÁR TÚL VAGYUNK A NEHEZÉN

Rusvai Miklós szerint már túl vagyunk a nehezén, a harmadik hullám csúcsán. A virológus az ATV Start című műsorának vendégeként kifejtette: március 26. és április 1. között tetőzött a fertőzöttek, a kórházban ápoltak, a lélegeztetőgépen lévők, majd pedig az elhunytak száma.

NINCS EGYETÉRTÉS A SZAKEMBEREK KÖZÖTT

Arról, hogy a későbbiekben milyen óvintézkedéseket kell majd megtartani, egyelőre nincs egyetértés, még a szakember körében sem. Falus Ferenc, volt országos tisztifőorvos szerint még a nyarat is csak maszkban, megfelelő távolságtartással élvezhetjük majd, Rusvai viszont másképpen vélekedik. Elismeri, hogy járványvéldemi szempontból érdemes megtartani például a maszkviselést, ugyanakkor emberi és pszichikai szempontból jobbnak tartaná, ha végre magunk mögött hagyhatnánk.

NEM HOZHAT JÁRVÁNY-BUMMOT AZ ISKOLÁK KINYITÁSA, MAXIMUM RÖVID MEGTORPANÁST

Rusvai szerint, ha április 19-én megnyitnak az iskolák, annak hatásai – ha lesznek – majd a május eleji járványadatokban mutatkoznak meg. Véleménye szerint ugyanakkor az átoltottsági arányok miatt maximum a csökkenés rövid megtorpanására lehet majd számítani, növekedésre nem.

ÍGY INDUL ÚJRA AZ ÉLET SZEGEDEN, MÁTÓL

Orbán Viktor kedd délutáni villámbejelentése után egy Szeged 365 Kisokosban gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat, amelyek alapján mától újraindul az élet a Napfény Városában. Mehetünk boltba, fodrászhoz és abból sem lesz baj, ha este háromnegyed 10-kor megyünk kocogni (csak érjünk haza 10-ig). Az éttermek, hotelek viszont hoppon maradnak, íme a részletes szabályozás:

Forrás: ATV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb