Sport

Taroltak a szegedi Szabó testvérek az Országos Amatőr Gokart Bajnokságon

Szegedi győzelmekkel és dobogókkal indult a MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság. Szabó Ádám egy győzelem mellett, egy második és egy harmadik helyet szerzett, amivel vezeti a bajnokságot. Testvére Szabó Zalán az idénynyitón a második helyen végzett, utána viszont kézsérülése miatt nem tudta befejezni a futamokat.

Fotó: DAMK Egyesület

EGY GYŐZELEM, EGY MÁSODIK ÉS EGY HARMADIK HELY

Szabó Ádám (13) ebben az évben az I. kategóriában indul (+65 kg), ahol az első három versenyen kimagaslóan kezdett. Egy győzelem mellett, egy második és egy harmadik helyet szerzett, amivel vezeti a bajnokságot. Az már látszik, hogy ebben az évben minden pontért meg kell küzdenie, hiszen ebben a kategóriában csak korábbi bajnokok ellen versenyez. Ennek ellenére nagyon magabiztos teljesítményt nyújt.

Fotó: DAMK Egyesület

AZ IDÉNYNYITÓ MÁSODIK HELYEZÉST KÖVETŐEN KÉZSÉRÜLÉSE MIATT NEM TUDTA BEFEJEZNI A FUTAMOT

Testvére Szabó Zalán (16) is azonnal a dobogón kezdett (az idénynyitón a második helyen végzett). Ezt követően azonban egy tesztelésen balesetet szenvedett és kézsérülése miatt a következő versenyeken nem tudott jó eredményt elérni. Sajnos hiába nevezett mindkét versenyre és tett meg mindent, a sérülés annyira akadályozta a vezetésben, hogy nem tudta befejezni a futamokat. Mivel a szezon hosszú, lesz bőven alkalma javítani.

Fotó: DAMK Egyesület

TAROLTAK A TESTVÉREK A TRUST F1 ONLINE SZIMULÁTOR BAJNOKSÁGON

Érdekesség, hogy a holt szezonban a Trust F1 online szimulátor bajnokságban is indultak a fiúk. A hivatalos Formula 1-es játékkal zajló e-sport bajnokság 15 versenyből állt, és egész Európából érkeztek nevezők. Ádám a 15 alkalomból csak egyszer nem végzett a dobogón, míg Zalán is mindössze háromszor szorult le onnan. A domináns szezonban megszerezték az egyéni és a csapatbajnoki címet is. Ezen a héten kezdetét veszi egy újabb versenysorozat. A Benex Motorsport versenyzőiként, Ralf Schumacher gokartokkal indulnak a Gokart Talent Cup sorozatban. Az eddigi tesztek alapján bízunk abban, hogy az új kategóriában is jó eredményeket tudnak elérni.

Fotó: DAMK Egyesület

Forrás: DAMK Egyesület

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb