Kikapcs

Hamarosan Szegeden is dübörög az Inkább bringázz! mozgalom

A járvány továbbra is velünk van, ezért idén is a hagyományostól eltérő módon népszerűsíti a Magyar Kerékpárosklub a kerékpározást, Inkább bringázz! jelmondattal. 

A Szeged365-nek elküldött közleményükből kiderült, hogy áprilistól októberig országos online kampánnyal, havonta pedig más-más kiemelt városra szabott workshopokkal és a kerékpárral közlekedőknek szóló nyereményjátékokkal kísért, helyi kampányokkal igyekeznek tovább népszerűsíteni a hétköznapi bringázást 2021-ben is. Vajon melyik városból jön majd a legtöbb bringás kép? Hol lesznek leginkább bringabarátok a cégek és helyi önkormányzatok? Idén kiderül.

SZEGED IS SORRA KERÜL

Mint honlapjukon írják, az áprilistól októberig tartó kerékpározást népszerűsítő online kampányban lesznek nyereményjátékok, videók (az elsőt már meg is nézheted itt), plakátok és workshopok, de a szokásos kilométer-gyűjtögetős játék ezúttal is elmarad. Az idei kampány egyik újítása, hogy közelebb visszik az eseményeket a hazai nagyvárosokhoz: az országos aktivitás mellett havonta más-más várost – összesen hetet – állítanak fókuszba, ahol a helyi jellegzetességeket figyelembe véve szervezzik meg a kampányt. Ezzel nem titkolt céljuk részben az, hogy felkeltsék az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdul meg több bringás, honnan posztolnak több képet, hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a hétköznapi kerékpáros közlekedés elősegítésében. Áprilisban Budapesttel kezdtek, majd minden következő hónapban másik városban folytatják. Sorra kerül Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. Ha még több részletre vagy kíváncsi, katt ide.

Forrás: bringazzamunkaba.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb