Mindenmás

Napi pakk: itt a hidegfront Szegeden, várhatóan ma érkezik meg a harmadik tram-train Valenciából

Kiadós esővel tör be ma a hidegfront Szegedre, sajnos egy darabig vége a jó időnek és esernyőnk állandó útitársunk lesz. Azért jó is akad ebben a napban, ugyanis egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy Szeged és Vásárhely között az új tram -trainen utazzunk, ugyanis ma várhatóan megérkezik a vasút-villamos harmadik szerelvénye Valenciából a Szentesi Motorgarázsba. Idd meg a kávéd és készülj fel a mai napra a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Ida, Márton és Hermina nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma 58 éves Garri Kaszparov örmény származású orosz sakkozó, egyéni világbajnok, többszörös olimpiai bajnok. 1985-ben Karpov ellen 5:3-as arányú győzelmet aratott 16 döntetlen mellett, és ő lett a világ legfiatalabb sakkvilágbajnoka. 2000-ig ő is maradt a világbajnok.
  • 278 éve, 1743 -ban megszületett Thomas Jefferson az USA harmadik elnöke, a Függetlenségi Nyilatkozat társszerzője.
Fotó: adelphi.edu
  • 115 éve, 1906-ban megszületett Samuel Beckett ír születésű, Nobel-díjas dráma- és regényíró, köl­tő (Godot-ra várva).
  • Ma 69 éves Sinkovits-Vitay András színész, előadóművész, Chandler, az az Matthew Perry szinkronhangja a Jóbarátok című sorozatból.
Fotó: tecake.com
  • 43 éve, 1978 -ban ezen a napon HÉV-baleset történt a budapesti Boráros téren, ahol 14-en haltak meg. A délutáni csúcsforgalomban műszaki hiba miatt az ütközőbakot áttörve a zsúfolt váróterembe rohant, majd az épület hátsó falát kidöntve egy betonkerítésben állt meg egy HÉV szerelvény. 14 személy azonnal életét vesztette, körülbelül 24 pedig súlyosan megsérült. 
Fotó: index.hu
  • 35 éve, 1986-ban halt meg Major Tamás színész, rendező (A tizedes meg a többiek). Kétszeres Kossuth-díjas, kiváló művész. 1947-től a Színház és Filmművészeti Főiskola tanára volt.
  • Ma 51 éves Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász, aki gyűrűn aranyérmet nyert 2000-ben a Sydney olimpián.
Fotó: ridikul.hu

ITT A HIDEGFRONT, KÉSZÜLJ, MA ESNI FOG

Nem ússzuk meg kiadós eső nélkül a mai napot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint nyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen növekszik, vastagszik meg a felhőzet, ezért kedd éjszaka már általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Egyre többfelé valószínű eső és zápor is.

VÁRHATÓAN MA ÉRKEZIK MEG A HARMADIK TRAM – TRAIN SZERELVÉNY A SZENTESI MOTORGARÁZSBA

A harmadik tram-train szerelvény már a múlt héten útra kelt Valenciából. A jármű várhatóan ma érkezik meg a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a tervek szerint másnap kezdődik meg.

MÁTÓL IVÓVÍZHÁLÓZAT ÖBLÍTÉS VESZI KEZDETÉT FELSŐVÁROS, A BELVÁROS ÉS RÓKUS TERÜLETÉN

A Szegedi Vízmű Zrt. tájékoztatása alapján ivóvízhálózat öblítést végez a Társaság április 13. és 16. között Felsőváros, a Belváros és Rókus területén, 08:30 és 14:00 óra között.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb