Közélet

Az iskolák nyitásának elhalasztását kéri Orbán Viktortól a MOSZ

Nem csillapodik az iskolanyitás körüli kavalkád, most pedig nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöksége – szúrta ki a hvg.hu. A szakszervezet azt kéri a miniszterelnöktől, hogy a kormány halassza el a nyitást az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatain is.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy úgy döntöttek: április 19-én kinyitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait, míg a felső tagozaton marad az otthoni, digitális alapú oktatás.

MOST A SZAKSZERVEZET AZT KÉRI, HOGY NE LEGYEN ISKOLANYITÁS

A szakszervezet a levélben többek közt azt írja: “A súlyos járványhelyzet jelenleg a járványügyi szakértők és a betegágy mellett dolgozó orvosok, egészségügyi dolgozók szerint sem teszi lehetővé a korlátozások ilyen mértékű további enyhítését – írták, majd egyúttal hozzátették, hogy a koronavírus brit variánsa által okozott betegség a fiatalok esetében is súlyos lefolyású lehet, a poszt-covid szindróma pedig akár egész életre szóló egészségkárosodást okozhat – fogalmaztak.

CSAK A MÁSODIK OLTÁS UTÁN NYISSANAK

A szakszervezet kitért az egészségügyi rendszer túlterheltségére is, mint írták: „a jelenlegi helyzetben olyan betegeket is elveszítünk – covidos betegeket és nem covidban szenvedőket egyaránt – akiket nagyobb eséllyel meg lehetne menteni, ha csökkenne a terhelés az ellátórendszeren”, így azt kérik, hogy a jelenléti oktatás csak a pedagógusok és az oktatásban dolgozók második oltása és a védettség kialakulása után kezdődjön el, illetve az állam vállalja át az otthon maradó szülők bérköltségeit.

ISKOLANYITÁS SZEGEDEN

Kíváncsiak voltunk, hogy Szegeden mi a véleménye a szülőknek, tanulóknak a hétfői sulikezdésről, ezért kiugrottunk a passzázsra, hogy megkérdezzük Tőletek, mit gondoltok a témáról: suli vagy nem suli?

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb