Szegedi Arcok

Íme a szegedi gyár, amely sokkal többet nyújt a napi robotnál!

Szegeden és környékén is szép számmal működnek olyan cégek, amelyek technológiájukat és munkakörnyezetüket tekintve a fővárosban is megállnák a helyüket. Ilyen például az üvegfeldolgozással foglalkozó CE Glass Industries üzeme és üvegpalotája, amit éppen a múlt héten látogatott meg az Év Gyára verseny zsűrije. A siker alapját azonban a termelékenység mellett a munkavállalók elégedettségében is érdemes keresni, így megnéztük, ezen a területen mit tud az üvegipari cég.

SZEGEDI CSALÁDI VÁLLALKOZÁSBÓL NŐTTE KI MAGÁT A CE GLASS

A CE Glass azért is különleges, mert szegediek által alapított családi vállalkozáskén kezdte működését, ami 32 éve alatt igazi gyáróriássá fejlődött: ma már közel félezer szegedi és Szeged környéki lakosnak biztosít megélhetést.

A járványhelyzet természetesen alaposan átszabta a munkavállalók preferenciáit, főleg az y- és z-generáció vár el többet a munkahelyétől, mint a napi robotolás és a fix fizetés a hónap végén. Nekik már a munkahelyen eltöltött idő minősége, a fejlődési lehetőségek és a munka élvezete is fontosak. Mindamellett, hogy persze ők is olyan cégnél dolgoznak szívesen, ami stabil háttérrel bír.

HÁROM SZTORI A CE GLASSRÓL

Mitől lesz jó egy cég? Erre a kérdésre más választ ad egy ügyvezető és egészen mást egy munkavállaló. Mi most három CE Glass dolgozót kérdeztünk meg erről, és mindhárman egészen más választ adtak.

Jenei József például egy kitűnő bizonyíték arra, hogy igenis vannak olyanok, akik nemcsak túlélni akarják a munkahelyen töltött időt, és letudni a munkát, hanem fontos, hogy tevékenységükkel értéket teremtsenek.

Jenei József, gépkezelő, laminálási terület

„Leginkább azért szeretek itt dolgozni, mert a munkám során olyan üvegipari termékeket állítok elő, ami másoknak a személyi, illetve vagyonbiztonságát szolgálhatja, vagy épületek külső és belső dekorációs elemeiként szolgál, és büszke vagyok arra, hogy mindezt egy olyan vállalatnál tehetem meg, mint a CE Glass. És egyébként meg is fizetik a munkámat” – avatott be a részletekbe Jenei József.

Másképp gondolja az üvegedzési terület gépkezelője, Ábrahám Zoltán, aki számára a társaság és a fejlődési lehetőségek kerültek előtérbe.

Ábrahám Zoltán, gépkezelő, üvegedzési terület

„Imádom ezt a csapatot. Több területen megfordultam már, dolgoztam a laminálóban, az edzőben és a csiszoldában is, mindenhol megtaláltam a kollégákkal a közös hangot. A fizetés nagyon jó, és ha bármi problémám van, akkor fordulhatok a HR-hez, és mindig segítenek. Nekem fontos, hogy van fejlődési lehetőség. Én is egy egyszerű leszedőként kezdtem, most gépkezelő vagyok, és most már tanítom is az új kollégákat. Úgyhogy rengeteg lehetőség van itt, csak ki kell használni.” – tette hozzá Ábrahám Zoltán.

A választ a 11 éve a CE Glassnál dolgozó Gondi Henrik is hasonlóan kezdte, pedig nem beszéltek össze Zoltánnal.

Gondi Henrik, gépkezelő, laminálási terület

„Amiért szeretek itt dolgozni az a jó társaság, a csapat, illetve a jó fizetés és a munkaidő-beosztás. Nekem is van már családom és gyermekem, ezért is fontos, hogy a beosztásomat meg tudom beszélni a vezetőkkel. A céges programokat is szeretem, amiből bőven akad egy évben, természetesen nem a mostani vírushelyzetben. Ezek közül a családi nap és a focikupa a két kedvencem. Várom már, hogy újra lehessen rendezvényeket tartani.” – zárta gondolatait Gondi Henrik, akinek a mondanivalójával mi is egyetértünk…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb