Közélet

Van egy jó hírünk: nem kell majd maszkot viselni a szegedi vendéglátóhelyek teraszain

Az újranyitást követően a felszolgálóknak kötelező lesz a maszkviselés, a vendégeknek azonban nem kell feltenniük a maszkot az éttermek és kávézók teraszain, írta a tegnapi kormányzati bejelentések nyomán a csütörtök este megjelent Magyar Közlöny.

VÁRHATÓAN MÁR A JÖVŐHÉT KÖZEPÉN NYITHATNAK A TERASZOK

Mint írták, a vendéglátóhelyek teraszainak, kerthelyiségeinek nyitása az azt követő napon történhet meg, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót. Ez egyébként várhatóan a jövő héten bekövetkezik, hiszen mostanra már 3 millió felett jár a beoltottak száma hazánkban. Így a kormány meghosszabbítja a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát április 19. után is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is.

AKIK NEM TARTJÁK BE A SZABÁLYOKAT, SÚLYOS BÍRSÁGOKAT FIZETHETNEK

Jó hír azonban, hogy nem kell maszkban kortyolgatni a sörünket, az éttermek és kávézók teraszain ugyanis az ott tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni. Akik viszont nem tartják vagy tartatják be a szabályokat, súlyos bírságokat kell fizetniük: a vendéglátó üzlettel szemben 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő bírság szabható ki, de akár a vendéglátóhely bezáratása is elrendelhető, a rendelkezést be nem tartó vendéggel szemben pedig szabálysértés esetén 5 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedő pénzbírság is kiszabható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb