Közélet

Napi összefoglaló: következik a papok és lelkészek oltása, egymillió kínai vakcina érkezik a hónap végéig

Kitört a hétvége, de attól még a mai napra is jutott bejelenteni való. Szijjártó Péter elmondta, április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra. Megtudtuk azt is, hogy az egyházak kérésének megfelelően a papok és lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, és a KSH adatai alapján kiderült, hogy az alkalmazottak fele legfeljebb a hivatalos átlagbér háromnegyedét kapja csak meg, azaz fizetése majdnem 100 ezer forinttal kevesebb, mint a hivatalos átlagbér. Tarts velünk, ha lemaradtál a nap legfontosabb híreiről, napi összefoglalónkban mindet összeszedtük Neked!

KORONAVÍRUS: 4604 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 164 ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 4604 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 746 802 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 164 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 217 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 24 979 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 450 791 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 271 032 fő. 8947 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 093-an vannak lélegeztetőgépen. 

GULYÁS: KÖVETKEZŐNEK A PAPOKAT ÉS A LELKÉSZEKET OLTJÁK

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Zánkán, sajtótájékoztatón.

SZIJJÁRTÓ PÉTER: 400 EZER HELYETT EGYMILLIÓ KÍNAI VAKCINA ÉRKEZIK ÁPRILIS VÉGÉIG

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra – jelentette be Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szombaton a közösségi oldalára feltöltött videóban.

DÉLI SZOMSZÉDUNKNÁL ZAJLIK AZ ÉLET: HÉTFŐTŐL A KÖZÉPISKOLÁSOK IS VISSZATÉRNEK AZ ISKOLAPADBA

Visszatérnek az iskolapadokba a középiskolások, valamint az általános iskolák felső tagozatos diákjai hétfőtől Szerbiában, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ugyanis úgy döntött, hogy az országban már semmi nem indokolja a virtuális oktatás folytatását.

KSH: A DOLGOZÓK FELE MAJDNEM 100 EZER FORINTTAL KEVESEBBET VISZ HAZA, MINT A HIVATALOS ÁTLAGBÉR

Megdöbbentő eredmény derült ki a KSH legújabb közzétett felméréséből, melyben két évre visszamenőleg nyilvánosságra hozták a havi mediánbér-adatokat. A felmérés szerint ugyanis az alkalmazottak fele legfeljebb a hivatalos átlagbér háromnegyedét kapja csak meg, azaz fizetése majdnem 100 ezer forinttal kevesebb, mint a hivatalos átlagbér, olvasható a Népszava cikkében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb