Mindenmás

Napi pakk: visszatér az eső Szegedre, cserébe viszont vásározhatunk egyet és a Csongrád-Csanád GA is a pályára lép idegenben

Nem ússzuk meg eső nélkül a vasárnapot Szegeden, de ez ne tántorítson el senkit, hiszen Mórahalmon végre vásározhatunk egy kicsit. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia is a pályára lép a hét utolsó napján, igaz, nem Szegeden, hanem a Pécsi MFC otthonában, viszont akkor is egy jó kis meccsnek nézünk elébe. 66 éve ezen a napon hunyt el Albert Einstein és 39 évvel ezelőtt avatták fel az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot. Készítsd be a reggeli kávéd, meghoztuk a napi pakkot!

ŐKET KÖSZÖNTSD NÉVNAPJUKON

Andrea, Ilma, Aladár, Apolló, Hermina, Lambert, Uziel, Uzon, Uzor, Verner

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 114 éve megszületett Rózsa Miklós magyar származású Oscar-díjas filmzene-szerző (Ben Hur). Ismertebb filmzenéi: Tű a szénakazalban; Ben Hur Oscar-díj (1960); Ivanhoe; Quo Vadis; A dzsungel könyve; A bagdadi tolvaj.
  • 98 éve megszületett Sidó Ferenc kilencszeres világbajnok asztaliteniszező, labdarúgó, edző, sportvezető.
  • 74 éve megszületett James Woods amerikai színész. (Kapcsolat, A specialista, Volt egyszer egy Amerika, Final Fantasy-A harc szelleme, Az igazság napja).

  • 72 éve megszületett Buffó Rigó Sándor cigányprímás, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője. Kezdetben apja, majd később id. Járóka Sándor zenekarában játszott. 1967-ben szerepelt a Magyar Rádió Népi Zenekarában. 1970. április 15-től önálló prímásként dolgozott. 1992-től a 100 Tagú Cigányzenekar prímása, 1994-től főtitkára, 1997-től az együttes művészeti vezetője, majd 2005. december 12-től 2014-ben bekövetkezett haláláig az elnöke volt.
  • 66 éve meghalt Albert Einstein német Nobel-díjas fizikus. A XX. század fizikai gondolkodásának egyik legnagyobb hatású forradalmasítója. 1933-tól az USA-ban élt. Kiemelkedő szellemi alkotása, az általános relativitáselmélet (1916), amely kimondja az egymáshoz képest tetszés szerinti mozgást végző koordinátarendszerek egyenértékűségét a fizikai jelenségek leírása szempontjából és megadja a gravitáció új, geometriai elméletét.

  • 54 éve megszületett Maria Elena Bello amerikai színésznő (Sakáltanya, Vészhelyzet). Legismertebb filmjei: Sakáltanya, A Jane Austen könyvklub és az Erőszakos múlt. Legismertebb televíziós szerepe Dr. Anna Del Amico az NBC csatorna orvosi drámájában, a Vészhelyzetben.
  • 39 éve Ópusztaszeren felavatták a Nemzeti Történeti Emlékparkot, ahol a Feszty körkép látható. A Nemzeti Történeti Emlékpark szabadtéri néprajzi múzeum és skanzen. A legismertebb kiállított mű Feszty Árpád: A magyarok bejövetele című körképe. 

  • 37 éve ezen a napon tartjuk a Műemlékvédelmi világnapot. Az ICOMOS civil szakmai szervezet, 1983 évi kezdeményezésére tartották meg először 1984-ben. Célja, hogy felhívja a figyelmet a műemlékvédelem fontosságára, lehetőségeire és szükségességére.
  • 29 éve meghalt Benny Hill angol komikus színész, humorista és énekes. Az ötvenes években kedvelt rádiós műsorvezető volt, majd 1955-ben megkapta első saját televíziós show-ját a BBC-nél. 1969-ben átment a Thames Television csatornához, ahol húsz éven keresztül készítette The Benny Hill Show című humoros sorozatát. Magyar szinkronhangja Gálvölgyi János volt. Hill énekesként is könyvelhetett el sikereket: 1971-ben négy héten keresztül vezette a brit slágerlistákat Ernie (The Fastest Milkman In The West) című humoros dalával. 

  • 23 éve meghalt Deák “Bamba” Ferenc labdarúgó, rekorder gólkirály. A Szentlőrinci AC, a Ferencváros és a Bp. Dózsa csatára volt.

VISSZATÉR AZ ESŐ SZEGEDRE

Vasárnap már nemcsak felhős, de sokfelé esős lesz az idő. Napközben délről észak felé haladva egyre több helyen alakulhat ki eső és zápor. A reggel már fagymentes lesz, napközben pedig 8-15 fok várható. Fronthatás már nem fogja terhelni szervezetünket. 

LEHET MA VÁSÁROZNI IS

A Mórahalom nevű Facebook oldalon közölték a szervezők a jó hírt, miszerint 2021. április 18-án, vasárnap, a járványügyi előírások fokozott betartásával ugyan, de megtartják az Országos Állat- és Kirakodóvásárt.

CSONGRÁD-CSANÁD GA MECCS A PÉCSI MFC OTTHONÁBAN

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 17 órakor a dobogóra pályázó Pécsi MFC otthonában lép pályára a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában. Dragan Vukmir vezetőedző elmondta, nehéz mérkőzésre számít, ugyanakkor a csapat felkészült az ellenfélből, így a három pont megszerzése a cél.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb