Sport

Magabiztos PICK győzelem Tatabányán

Megvan még a jó öreg Földi Imre Sportcsarnok? Naná, hogy nincs. Nyugi, nekünk sem volt meg ma estig a lambériázott falú, kissé (?) retro hangulatot árasztó épület, viszont egy ilyen magabiztos MOL-PICK Szeged győzelem után örökre megjegyeztük a Grundfos Tatabánya otthonának nevét. Újabb Kékek győzelem született a K&H férfi kézilabda liga rangadóján, 18-11-es félidő után 31-24-re nyertünk.

Grundfos Tatabánya-MOL-PICK Szeged 24–31 (11–18)
K&H férfi kézilabda liga, 20. forduló, Tatabánya, Földi Imre sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Andorka, Hucker.

Tatabánya: Bartucz – Hornyák B. 2, Ancsin 4, Juhász 2, Sipos 2, Győri 4, Molnár 2. Csere: Wyszomirski, Konecny (kapusok), Ilyés, Debreczeni 1, Bozovics, Tóth, Zdolik 2, Balogh 5/1, Nemes. Megbízott vezetőedző: Sibalin Jakab.

MOL-PICK Szeged: Alilovic – Bombac 3, Mackovsek, Gaber 2, Bánhidi 5, Bodó 6, Stranovsky 4. Csere: Kaspárek, Radivojevics 5/1, Canellas 5, Rosta, Zsitnyikov 1, Rea, Bajus. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 10, ill. 6 perc.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/1

Mirko Alilovic védésével indult a meccs, majd az első támadásunkat Martin Stranovsky fejezte be góllal – írja a csapat hivatalos oldala, a Pickhandball.hu. Alilovic két bravúrt is bemutatott, majd Bogdan Radivojevics is beköszönt a tatabányai kapuba. A 8. percben Borut Mackovseket piros lappal kiállították, Sipost találta el szlovén játékosunk, így kiszállt a játékból. Folytatódott a Mirko-parádé, kilenc lövésből nyolcat hárított, így 3-1-re vezettünk. Elég volt két elrontott támadás, egyenlített a Bányász: 3-3. Szerencsére ez sem zökkentett ki bennünket, a 15. percben Martin Stranovsky ziccere után már 6-4 volt nekünk. Joan Canellas labdaszerzése után pedig már 9-6 lett a javunkra. A 22. percben 11-7-es vezetésünknél időt is kértek a hazaiak. Nehéz szavakat találni Mirko teljesítményére, mert félelmetes formában védett. Neki is köszönhetően elléptünk 13-7-re. A hajrában Bodó Ricsi villant, harminc másodperc alatt berámolt hármat, így 18-11-es vezetésünkkel ért véget az első félidő.

Az első harminc perchez hasonlóan Martin Stranovsky-góllal indult a második játékrész. Matej Gaber védekezésben és támadásban is kiválóan játszott, a 35. percben már 21-12 állt az eredményjelzőn. A 44. percben pedig – Mirko kivédett egy hetest is – már tízzel „húztunk” el: 25-15. A hajrában szerepet kapott Bajus Brunó és Rea Barnabás is, Balog Zsolt révén közelebb került a Tatabánya, de semmi sem veszélyeztette a magabiztos győzelmünket.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: “Minden dicséretet megérdemel a csapat, remekül játszottunk és ami igazán fontos, magabiztos győzelmet arattunk. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen a meccs elején két játékosunkat is elveszítettük, szerencsére ez sem zökkentett ki bennünket. Megyünk, dolgozunk tovább!”

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged balátlövője: “Tatabányán sohasem egyszerű nyerni, így kemény meccsre készültünk. Az első félidő elején Mirko Alilovic védései adtak nekünk erőt és lendületet, így már akkor szépen megléptünk. A második harminc percben pedig okosan tartottuk a megszerzett előnyünket, így magabiztosan nyertünk.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb