Sport

Pontot rabolt Pécsről a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

1-1 – es döntetlennel tért haza a Szeged-Csanád Grosics Akadémia alakulata a Pécsi MFC otthonából, a két csapat a Merkantil Bank Liga 33. fordulójában csapott össze vasárnap késő délután. Szaltó ezúttal nem volt, gyönyörű gól annál inkább, nomeg egy kis szegedi pontvadászat a felázott pécsi pályán.

Merkantil Bank Liga, 33. forduló
Pécsi MFC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1 (0-0)
Pécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Csonka Bence (Kis, Rózsa).
Pécsi MFC: Helesfay – Preklet, Gajág, Rácz L., Katona – Grabant (Tihanyi, 89.), Tölgyesi, Bartha (Kónya D., a szünetben), Hegedűs – Geiger (Batizi-Pócsi, 74.), Adamcsek (Németh M., a szünetben). Vezetőedző: Vas László.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Jovanovics, Oláh G. – Kóródi (Haruna, 66.), Varga Sz., Dobos (Gajdos, 57.) – Grumics. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Gól: Geiger (59.), ill. Haruna (77.).
Kiállítva: Rácz (40.).

Az egész nap szemerkélő eső következtében csúszós pályán csaptak össze a szegediek a pécsiekkel, az időjárási körülményeknek köszönhetően az első félidőben jobbára a küzdelem dominált, de így is sikerült összehozni pár Grosics-helyzetet. A gól nélküli első félidőt követően hamar megszerezhettük volna a vezetést, de Ódor tanári centerezése után Dobos kapáslövését bravúrral hárította Helesfay. A kihagyott helyzet annak rendje és módja szerint megbosszulta magát, egy villámgyors kontratámadás során Hegedűs játszott össze Geigerrel, aki a jobbösszekötő helyéről óriási gólt csavart a bal felső sarokba az 59. percben. A szegedi válaszra nem kellett sokáig várni, 18 perccel később Mohl kiugratását követően Varga precízen középre gurította a labdát, amit a csereként beállt Haruna közvetlen közelről a kapuba sodort. Szaltó most nem volt, egyenlítő gól annál inkább. A hajrában óriási erőket mozgósítottak a szegediek a három pont megszerzése érdekében, de újabb gól nem született, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Folytatás egy hét múlva a szegedi Szent Gellért Fórumban, a Merkantil Bank Liga következő fordulójában a Soroksár FC-t fogadjuk majd.

Forrás: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb