Közélet

Napi összefoglaló: már 25 ezer felett a koronavírus áldozatainak száma, fiatalok léptek fel a szeméttel szemben Szegeden

Letudtuk a vasárnapot, holnap már új hetet kezdünk, viszont előtte nézzük a nap legfontosabb eseményeit! Visszaesett az újonnan azonosított fertőzöttek száma, viszont már több mint 25 ezer honfitársunkat vesztettük el a vírus miatt. Galgóczi Ágnes szerint biztonsággal visszatérhetnek holnap az iskolába a gyerekek és Áder János is fellép a vírus okozta problémák ellen: alapítványt hoz létre a több mint 600 árván maradt gyermek részére. Szemétszedésben tündököltek a szegedi fiatalok, kitakarították a Lapost és arról is hírt adtunk ma, hogy kupakgyűjtési akcióba kezdtek a kis Bende további kezelésére Szegeden. Még egy jó hír: épül, szépül megyénk, ugyanis bringaparkkal bővül Domaszék. Itt a napi összefoglaló!

25 EZER FELETT A KORONAVÍRUS ÁLDOZATAINAK SZÁMA

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 3706 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 750 508 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 121 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 205 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 184 főre emelkedett. 

BIZTONSÁGGAL VISSZATÉRHETNEK A GYEREKEK AZ ISKOLÁBA

Galgóczi ágnes annak kapcsán, hogy április 19-én, hétfőn kinyithatnak az óvodák és az alsó tagozatos diákok újra az iskolában tanulhatnak, azt mondta: a kisebb gyerekek biztonsággal visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, az intézmények felkészültek fogadásukra, az épületeket fertőtlenítették, a pedagógusok oltási kampánya három hétvégén keresztül folyt.

ALAPÍTVÁNY A TÖBB MINT 600 ÁRVÁN MARADT GYERMEK RÉSZÉRE

Alapítványt hoz létre Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére. Ezt maga a köztársasági elnök jelentette be a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Áder János elmondta, a koronavírus-járvány első és második hulláma alatt nem nagyon lehetett olyan híreket hallani, mint most, a harmadik hullám idején: fiatalok, kisgyermeket nevelő szülők halnak meg és gyermekek maradnak árván.

SZEGEDI FIATALOK A SZEMÉT ELLEN

Legutóbb a Tisza-Maros sétány szabadult meg a temérdek mennyiségű szeméttől, majd nem kellett sokat várni és újabb önzetlen akció látott napvilágot, ezúttal a szegedi fiatalok, vagyis a Teentrashers szervezésében. A lelkes kis csapat pedig a szegedi Laposon tevékenykedett, egy utánfutónyi szeméttől szabadították meg a területet.

KUPAKGYŰJTÉS BENDE KEZELÉSÉRE

Bende, a szegedi kisfiú történetéről márciusban számoltunk be. Akkor megírtuk, hogy Bende nyitott gerinccel született, és az állapota miatt a vér szerinti édesanyja még a kórházban lemondott róla. Műtétek sora várt rá, hosszú hónapokat töltött a kórház falai között, ám végül megtörtént a csoda. Másfél éve már, hogy Bende szerető családban él a Szegedi Tudományegyetem pszichológia szakos házaspárja, Várkonyi Beáta és Gábor gyermekeként. Bendének azóta is számos kezelésen, terápián kell részt vennie, most pedig ennek a fedezésére kupakgyűjtési akcióba kezdett a család.

ÚJ BRINGAPARK A MEGYÉBEN

2021-ben is Országos Bringapark Programot hirdetett meg az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség bevonásával, amely keretében 2022 tavaszáig 36 új bringapark és 3 vadonatúj görpark épül az országban. A nyertes lista alapján pedig a megyénkben Domaszék bővül egy csodás bringaparkkal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb