Közélet

Újabb mérföldkőhöz érkezett a tram – train: kezdetét vette a dupla járműves tesztüzem

Ma délelőtt újabb mérföldkőhöz érkezett a Szeged és Vásárhely között közlekedő tram – train: ezúttal egyszerre két szerelvény, az egyes és a kettes is begördült Vásárhelyre, a Népkerti állomásra. A dupla járműves tesztüzem során összekapcsolt két tram-train szerelvény hétfőn, kedden és szerdán járja majd tesztköreit együtt a városban, írta a vasarhely24.com cikkében.

Fotó: vasarhely24.com

A szerelvények a tervek szerint összekötve, de majd külön-külön is tesztutakat tesznek a városban. A művelet leglátványosabb része vélhetően az lesz, amikor a két jármű egymás mellett áll, illetve kerüli egymást az Andrássy úti párhuzamos vágányokon.

A tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik majd Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. A hódmezővásárhelyi Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül közlekedik Hódmezővásárhely nagyállomásig. A tram-train vonalán közel négy kilométeres egyvágányú villamospálya épült Hódmezővásárhelyen, összesen öt váltóval és hat megállóval, a kapcsolódó felsővezeték-hálózattal. A városi szakaszon három megálló kétvágányú, ahol az ellenkező irányba közlekedő szerelvények találkozni tudnak. A kivitelezés részeként 94 autó számára P+R parkolót és 900 kerékpártárolót alakítottak ki Hódmezővásárhelyen. A fejlesztés részeként a múlt héten pedig befutott a harmadik tram – train szerelvény is Szentesre.

Forrás és fotók: vasarhely24.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb