Mindenmás

De a kórház?! – 17 év után fény derült az interneten elhíresült telefonbeszélgetés egyik szereplőjének személyére

Már 17 éve kering a neten az a kultikus telefonbeszélgetés, ami annak idején a békéscsabai mentőállomáson zajlott le a telefont felvevő mentésirányító és vélhetően egy idős betelefonáló asszony között.

A Youtube-ra feltöltött, azóta milliós nézettséget elérő hangfelvételben hallható, hogy a mentős végtelen, nyugodt türelemmel válaszol a betelefonáló kérdéseire, elismétli számára többször is, hogy ez a békéscsabai mentőállomás, nem a kórház, elmondja a hölgynek azt is, milyen nap van aznap, segít kideríteni számára, milyen napra esik, amikor fel kell hívnia az orvosát.

Most, majdnem két évtizeddel később az Országos Mentőszolgálat lerántotta a leplet a titokról, és közösségi oldalán bemutatta azt a mentésirányítót, aki annak idején fogadta azt a bizonyos hívást. Guska Bea 2000 óta dolgozik az OMSZ-nél, egy ideje már mentőtisztként a helyszínre sietve segíti a bajbajutottakat. Az Országos Mentőszolgálat elmondása szerint Guska Bea Bajtársához ment férjhez és két gyermek büszke édesanyja, akik sorra nyerik az elsősegélynyújtó versenyeket. A kiváló mentőtiszt szívesen elfelejtené már a kultikussá vált beszélgetést, de még ennyi idő után is sikerül meglepni olyan feldolgozásokkal, amiken végül mégis elmosolyodik a jólelkű életmentő.

Forrás: telex.hu/Országos Mentőállomás Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb