Szegedi Arcok

Átadták a MOL Mester-M Díjat a szegedi kitüntetetteknek

Ma délben a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban átvehették a szegedi díjazottak a MOL Mester-M Díjat, amelyet korábbi tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma ítélt meg 10 kiemelkedő munkát végző tanár számára. Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik megkapták az elismerést.

NÉGY DÍJAZOTT IS MEGYÉNKBŐL KERÜLT KI

Csongrád-Csanád megyében Dr. Regdon Ibolyát, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium kémiatanárát és Gárdián Gábort, a szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény gordonkatanárát érte a megtiszteltetés. Idén továbbá elismerésben részesült Kissné Kocsis Marianna is, a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium magyar nyelv és irodalomtanára és Gál Béla, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium nyugdíjas biológiatanára is, aki Mester-M oklevelet kapott.

AZ ERKÖLCSI ELISMERÉS MELLETT TISZTELETDÍJAT KAPTAK A KITÜNTETETTEK

Az erkölcsi elismerés mellett a Mester-M díj fejenként egymillió forintos, a különdíj pedig 200.000 forintos tiszteletdíjjal jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akikhez ezt követően személyesen vitték el a díjakat, így vehették át ma a szegedi kitüntettek az elismerést a Radnóti Gimnáziumban.

DR. REGDON IBOLYA: “BÜSZKE VAGYOK ARRA, HOGY EZZEL A DIÁKOK ÉRTÉKELTÉK A MUNKÁMAT, ENNÉL NAGYOBB ELISMERÉS NEM IS KELL”

Dr. Regdon Ibolya kémiatanár a tudomány kategóriában kapta meg a MOL Alapítvány Mester-M díját. A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium kémiatanára mindig a megértés felől közelíti meg a kémia tanítását, rávilágít az összefüggésekre. Nagy rendszerként láttatja a kémiát, amelyben megérthetők az összefüggések. Egyszerre tud szigorú és kedves lenni. Lelkes, sajátos humorával emészthetőbbé teszi a tantárgyat.

“Meglepetés volt számomra a díj elnyerése, hatalmas örömmel fogadtam és büszke vagyok arra, hogy ezzel a diákok értékelték a munkámat, ennél nagyobb elismerés nem is kell, azt gondolom -mondta el számunkra Dr. Regdon Ibolya a díj átvételét követően.

GÁRDIÁN GÁBOR: “MIVEL ÚGY LÁTTAM, HOGY NÉHÁNY ÉVEN BELÜL KÜLFÖLDI KOTTÁBÓL FOGNAK TANÍTANI A TANÁROK, ELKÉSZÍTETTEM A TELJES MAGYARORSZÁGI CSELLÓOKTATÁSI VERTIKUMOT”

Gárdián Gábor gordonkatanár a művészet kategóriában kapta meg a MOL Alapítvány Mester-M díját. Az országos és nemzetközi szinten ismert gordonkaművész, a szegedi Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény mesterpedagógus tanítványai országos és nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket érnek el. Növendékei közül sokan a világ szimfonikus zenekarainak művészei vagy sikeres pedagógusok lettek. Fő műve a Gárdián Gordonkaiskola-sorozat, amely Magyarország első számú gordonkaoktatási tananyaga.

“A jó Isten segítségével én már egészen fiatalon megtapasztaltam, hogy a tanítványaim rendszeresen országos és nemzetközi versenyeken díjakat nyertek, és nagyon hamar megfogalmazódott az is bennem, hogy néhány év után külföldi kottákból fognak tanítani a magyar tanárok és ezért úgy éreztem, hogy a teljes magyarországi csellóoktatási vertikumot meg kell csinálnom” – mesélte el Gárdián Gábor.

A járványhelyzet miatt szerény körülmények között megtartott díjátadót Magyar Andor operatőr kollégánk örökítette meg, felvételével bepillanthatsz abba, hogyan zajlott az esemény:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb