Smart Szeged

Szeged fejlődése érdekében alakul a közös nevező!

Szeged egyik, ha nem a legnagyobb projektje most az úgynevezett szegedi harmadik híd, ez vitán felül áll. Amit most tudhatunk, az az, hogy Nemesi Pál kormánybiztos (Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna) javaslatára 2×2 sávos hídban godolkodnak a tervezők. Ugyancsak a kormánybiztos kezdeményezte, hogy legyen ütemezett a híd felépítése. Ezt a döntését annak idején azzal magyarázta a Szeged365 olvasóinak, hogy így lehet a leggyorsabban Szegednek harmadik hídja, ami véleménye szerint nem csak a közlekedés komfortja miatt, de Szeged komplex fejlesztése szempontjából is elengedhetetlen mérföldkő. Legutóbb ezekről a változásokról elismerően posztolt közösségi oldalán Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármestere is, sőt ahogyan erről írtunk egy hónapja, Nemesi Pál kormánybiztos Botka László polgármesterrel is tető alá hozott egy találkozót, ahol felkérte egy szakértői csapat felállítására, amire Botka László polgármester azonnal igent mondott. Tehát alakul a közös nevező.

Nemesi Pál kormánybiztos nem titkolta tavaly sem, hogy a szegedi híd szívügye, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön. Többen elismerően írtak erről közösségi oldalán, de lehetett olyan véleményeket is olvasni, amelyek kételkedtek a szegedi híd felépülésében. Szerencsére azért most a közös nevező jól alakul, hiszen idén Nemesi Pál és Botka László is egy asztalhoz ültek. Erről itt írtunk részletesen:

A közösségi médiában is nyoma van a híd projekt körüli munkáknak. A napokban (egész pontosan április 12-én) Nemesi Pál kormánybiztos közösségi oldalán láthattunk képeket arról, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kollégáival Budapesten egyeztet. Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármesterével pedig Szegeden beszélték át a szegedi híd projekt kérdéseit.

Ha pedig Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármester közösségi oldalát nézzük , akkor azt láthatjuk, hogy a városfejlesztésért felelős vezető elismerően posztolt a projektről: “…támogatjuk a több ütemben történő megépítést is, amikor a közúti híd valósul meg először. És természetesen a tervezésből most előre vetíthető építési szabályzat módosításokat is el fogjuk végezni.”

A projekttel kapcsolatban az az általános vélemény kezd kialakulni a közösségi médiafelületeken, hogy már nagyon meg kellene épülnie a harmadik hídnak, Szegednek szüksége van rá. A közös nevező kialakult, ennek pedig mi szegediek örülhetünk a legjobban. Reméljük hamarosan újabb programelem lesz a parton sétáló szegedieknek az, ahogyan nézik a Tisza feletti munkálatokat.

Legutóbb itt írtunk a szegedi fejlesztésekről:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb