Gasztro

Adatbázis készült az éhes mentősöket támogató éttermekről, a szegedi Trója is rajta van a listán

Megvan még az éhes mentősöket húsvétkor feljelentő honpolgár esete? És a széles körű éttermi összefogás, amelynek zászlóshajóiként a szegedi Trója és a budapesti Zing is ingyenes burgerezést biztosított az egészségügyi hősöknek? Országos adatbázist hoztak létre, benne a kollégákat támogató éttermek, büfék listájával – jelentette be ma sajtótájékoztatón Győrfi Pál.

HAMBULANCIA: A MENTŐKET TÁMOGATJUK

“A mentőszolgálat úgy döntött, hogy létrehozza a szolgálatban levő mentősöket kedvezményes ételvásárlással támogató büfések országos adatbázisát” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője Buvár Mariann mentőápoló társaságában azon a mai sajtótájékoztatón, melyet az ominózus óbudai büfé előtt tartottak, ahol a kolléganője április elején “vásárolni mert” egy burgert, kirobbantva az országos vihart kavart burger-gate-t. A szóvivő kifejtette, hogy a példamutató kezdeményezéshez csatlakozni kívánó gyorséttermek az Országos Mentőszolgálattól egy „HAMBULANCIA – a mentőket támogatjuk” feliratú matricát kapnak és rákerülnek egy olyan elektronikus térképre, melynek alapján a mentők – ha a szolgálati feladataik éppen megengedik – azonnal megtalálják a legközelebbi hamburgerezőt, pizzázót, vagy kebabost, ahol kedvezményben részesülhetnek.

SZEGEDEN ELSŐKÉNT A KÖLCSEY UTCAI TRÓJA ÁLLT BELE A HAMBURGERES SZTORIBA

“Egyetlen szegedi mentős sem maradhat burger nélkül!” – írta egy két héttel ezelőtti posztjában az említett szegedi ételbár, akik azóta irtózatos mennyiségű burgert adtak ki önzetlenül. Rákérdeztünk az OMSZ sajtósainál, a listára a szegedi étterem is az elsők között került fel. Az első feltöltött étterem egyébként pont az a hamburgerező lett, ahol az ebédet vásárló mentőápolót „lencsevégre kapták” és ahonnan az országos visszhangot kiváltó feljelentést követő kezdeményezés útjára indult.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Continue
'Fel a tetejéhez' gomb