Kikapcs

Szegedtől 58 km – re, Orosházán landolt Fülöp herceg egyik kedvenc autója

Egy orosházi gyűjtő, Dr. Kaáli Géza, aki rajong az oldtimer motorokért és autókért birtokolja 2020 óta az angol királynő, II. Erzsébet férje, Fülöp herceg autógyűjteményének egyik példányát, egy gyönyörű TC108-as modellt, amelyből talán hetvenet készítettek, ám napjainkban már csupán néhány üzemképes, írta cikkében a beol.hu.

Fülöp herceg imádta a sportos angol gépkocsikat, kedvence volt az Alvis TD21. Annyira rajongott a márkáért, hogy szám szerint 14 Alvis modellel rendelkezett.

“Úgy hallottam, hogy II. Erzsébet ezt a flottát már túlméretezettnek találta. Kérte a férjét, adjanak el ezekből. Így történt, hogy több autót értékesített a brit királyi család, köztük egy 1957-ben készült Alvis TC108G modellt. Én vágytam egy ilyen autóra, nem tagadom. Tavaly vásároltam is egy példányt az oldtimer autók között keresgélve” – árulta el Dr. Kaáli Géza, hogyan jutott hozzá a ritka kincshez.

Fotó: beol.hu

Dr. Kaáli-Nagy Géza azt is elárulta a beol.hu számára, Orosháza belvárosában, a Könd utcán épülő motormúzeumot reményei szerint május végére a kivitelezők átadhatják a gyűjtemény kezelőinek. A városban működő Orosházi Technikai Sportok Egyesületének a tagjai évtizedek óta foglalkoznak páratlan motortörténeti ritkaságok felkutatásával, felújításával. Mostantól lesz egy hely, egy impozáns kiállítói tér, ahol felvonultathatják az orosházi gyűjtők, motorrestaurátorok a hatalmas becsben megőrzött kincseiket.

Forrás: beol.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb