Közélet

1 millió forinttal támogatja a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az árván maradt gyerekeket

Áder János nemes kezdeményezését a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 1 millió Ft-tal támogatja, és további lépéseket is tesznek a megyében élő árván maradt gyerekek patronálására – tudatta szerkesztőségünkel az önkormányzat.

Mint írják a koronavírus, az elmúlt évtizedek egyik legpusztítóbb járványa, olyan kihívások elé állította Magyarországot, és a világ minden pontján olyan rombolást okozott, melynek következményeit egyenlőre felmérni sem tudjuk. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére a napokban alapítvány létrehozását indította el.

EGYMILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁSSAL JÁRULNAK HOZZÁ AZ ALAPÍTVÁNYHOZ

A Csongrád-Csanád megyei önkormányzat vezetése és dolgozói együttérzésüket fejezik ki a koronavírus áldozatainak hozzátartozóinak. Mély megrendüléssel gondolnak az árván maradt gyermekekre, akiknek a gyász feldolgozása mellett az elkövetkező évek komoly nehézségeket fognak okozni az élet számos területén. Az önkormányzat vezetése és dolgozói kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy kötelességük felelősséget vállalni, és segítő jobbot nyújtani a nehéz helyzetbe került családoknak. Az árván maradt gyermekek megsegítésére, Magyarország államfőjének és feleségének nemes kezdeményezésére létrehozott Regőczi István Alapítványt Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata egymillió forint felajánlásával támogatja. Az alapítvány nevét viselő Regőczi István katolikus pap egész életében, már a második világháborút megelőzően is, árva gyerekekről gondoskodott.

AZ ÖNKORMÁNYZAT TOVÁBBI LÉPÉSEKET IS TERVEZ

Csongrád-Csanád Megye Közgyűlése nevében Gémes László elnök, az önkormányzat vezetése és dolgozói személyes felelősségüknek érzik e nemes ügyben létrehozott alapítvány támogatását. Magánemberként is hozzájárulásukat adják, és arra kérnek minden Csongrád-Csanád megyében élőt, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a koronavírus-járvány áldozatainak árván maradt gyermekeit. A szolidaritás és a segítségnyújtás ilyen kifejezése közösségeink összetartozását is erősíti. Egyebek mellett az önkormányzat további lépéseket tervez az árván maradt gyermekek hosszútávú támogatására.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Sajtóosztálya

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb