Mindenmás

Gyűjtés indult a kisteleki tűzesetet elszenvedő család megsegítésére

A hősök köztünk élnek: mint ma reggel megírtuk, a lángok közül mentette ki testvéreit csütörtök hajnalban egy 19 éves kisteleki fiú. A 10 gyermekes család otthona és egzisztenciája a tűz martalékává vált, azonban most széles körű társadalmi összefogás indult a megsegítésükre.

A gyűjtés a “Kistelek és környéke infocsoport” nevű Facebook platformon indult el, ahol pár óra alatt rengeteg ruha gyűlt össze. Mint írják, az ágyak és a szekrények is hamuvá lettek, a legsürgősebb szükség most egy mosógépre lenne. Ha szeretnél segíteni, kattints IDE, minden infót megtalálsz.

TÍZEN VOLTAK A HÁZBAN, GYAKORLATILAG A 19 ÉVES FIÚ MENTETT MEG MINDENKIT

A tűz a hajnali órákban keletkezett a családi házban, ahol összesen tízen éltek, mert az édesanyja és az édesapa nem csak saját gyermekeit neveli itt, hanem nevelőszülők is. Az édesanya, Csankiné Pigniczki Erzsébet az RTL Klub Híradónak elmondta, hogy a ház hálószobájában csaptak fel a lángok, a tizenkilenc éves fia riadt fel először a történtekre. Olyan sűrű és nagy volt a füst, hogy semmit sem lehetett látni és mire ő megpróbált volna felmenni az emeletre a fia már mindenkit kimentett a felső szintről. Előbb felébresztette testvéreit, majd leirányította őket a biztonságos földszintre, a kilenc éves öccse annyira megrémült, hogy nem tudott egyedül lejönni az emeletről, bátyja menekítette ki, olvasható az Index cikkében. A fiúnak hála a tűzben senki sem sérült meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb