Közélet

Napi összefoglaló: emelkedőben vannak a számok, szombaton nyithatnak a teraszok

Befutott a csütörtök és kaptunk némi izgalmat is mára: Gulyás Gergely bejelentette azt, amire annyira vártunk, vagyis szombaton nyithatnak a teraszok Szegeden. Sajnos a koronavírus napi adatai szerint kissé emelkedő tendencia látható: 3 ezer felett lett az újonnan azonosított fertőzöttek száma. Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója szerint egy brit telefonszámról álüzenetek érkeznek magyar hívószámokra a vakcinaregisztrációval kapcsolatos információkkal és azt is megtudtuk ma, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 1 millió Ft-tal támogatja az árván maradt gyerekeket. Egy igazi hősies sztorit is hoztunk mára: hős lett a 19 éves kisteleki fiúból, aki kimentette az égő házból kistestvéreit hajnalban és sajnos arról is hírt adtunk ma, hogy már biztos, hogy nem lesz Szegedi Borfesztivál…

EMELKEDŐ SZÁMOK

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 3 607 új fertőzöttet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 760 967 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 195 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 001 főre emelkedett.

SZOMBATON TERASZNYITÁÁÁÁS

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón kiemelte, hogy pénteken elérjük a 3,5 millió beoltottat, és ez azt jelenti, hogy szombaton nyithatnak a teraszok és a kijárási tilalom 11 órára módosul.

TÁMADJÁK AZ ONLINE OLTÁSREGISZTRÁCIÓT

Egy brit telefonszámról álüzenetek érkeznek magyar hívószámokra a vakcinaregisztrációval kapcsolatos álinformációkkal – hangzott el az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján. Egyre kedvezőbbek a járványügyi adatok. 

1 MILLLIÓ FORINT AZ ÁRVÁKNAK

Áder János nemes kezdeményezését a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 1 millió Ft-tal támogatja, és további lépéseket is tesznek a megyében élő árván maradt gyerekek patronálására – tudatta szerkesztőségünkel az önkormányzat.

IGAZI HŐS LETT A KAMASZBÓL

Hősiességéről tett tanúbizonyságot az a 19 éves kisteleki fiú, aki kimentette az égő házból kistestvéreit hajnalban, miután arra ébredt, lángol az otthonuk, adta hírül az RTL Klub Híradó. 

NEM LESZ BORFESZTIVÁL

Megvan még az érzés, amikor először kortyolsz bele a kedvenc borodba a Széchenyi tér platánfáinak hűsítő árnyékában? Sajnos úgy fest, a bevezető mondatunkban felvázolt szegedi idill az idén is csupán emlék marad: a Szegedi Borfesztivál kiállítói már megkapták a rendezvény törléséről szóló e-maileket, a teljes Szeged Napja Ünnepségsorozatot törölték, a címben szereplő esemény mellett pedig a Hídivásár és a Dóm Téri Kavalkád is elmarad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb