Mindenmás

Best of police: gyilkosság, zaklatás, kizsákmányolás, minden volt a héten, mint egy rossz krimiben

Eseménydús hetet zártak megyénk rendőrei most is. Akadt itt busz utasok közötti elfajult vita, rokonát bajba sodró szélhámos, nőket prostitúcióra kényszerítő megyebeli, csúnya találkozások az M5-ös autópályán, volt feleségét zaklató exférj, 61 millió forint értékű körözött autó fogás a határon és bizony még egy gyilkosság is felborzolta a kedélyeket Szegeden. Ha lemaradtál a hét történéseiről, összeszedtük neked az előző napok legizgalmasabb rendőrségi híreit!

HÉTINDÍTÓ CHICAGO A SZEGEDI 67Y JÁRATON: NÉGY RENDŐRAUTÓ FOGTA KÖZRE A BUSZT, MERT BALHÉZTAK AZ UTASOK

Van, akinek nem indult olyan jól ez a hét, hétfő délután egy óra tájékában ugyanis négy rendőrautó fogta közre a szegedi 67Y, Szőregre tartó buszjáratát a Dorozsmai úton. Az ok pedig nemes egyszerűséggel annyi volt, hogy összebalhézott, vagyis szóváltásba keveredett két utas, majd a sofőr úgy döntött, hogy akkor a rendőrséget kihívja a helyszínre.

MEGPRÓBÁLTA, NEM JÖTT BE: ROKONA ADATAIT ADTA MEG KÖZÚTI IGAZOLTATÁSKOR A RENDŐRÖKNEK

A vádlott idén februárban Sándorfalván vezetett egy autót, amikor a rendőrség munkatársai ellenőrizték. A járőrök az intézkedés során felszólították, hogy adja át vezetői engedélyét, személyi igazolványát, valamint a jármű papírjait. Mivel a vádlott jogosítvánnyal nem rendelkezik, azt nyilatkozta, hogy az okmányokat táskájával együtt otthon felejtette. Arra a rendőri felszólításra, hogy akkor adja meg a személyes adatait, egy olyan, távoli rokona adatait diktálta be, akiről tudta, hogy van jogosítványa.

NAPI BRUTÁL: HÁROM NŐT KÉNYSZERÍTETT NÉMETORSZÁGI PROSTITÚCIÓRA A MEGYEI FÉRFI ÉS MÉG A MUNKÁSAIT IS KIZSÁKMÁNYOLTA

A rendőrség kedden ütött rajta a férfin. A nyomozók Csongrád-Csanád megyében öt házban tartottak kutatást. Három ingatlant zár alá vettek, lefoglaltak két gépkocsit, egy páncélszekrényt és több mobiltelefont. Az egyik tanyán kiderült, hogy ott három kiszolgáltatott férfi él középkori körülmények között. A tulajdonos folyamatosan dolgoztatta őket, a tanyán lévő állatok etetése, itatása, gondozása volt a feladatuk. Fizetést azonban nem kaptak, csak alvóhelyet, némi ételt és cigarettát. L. Ienő ellen emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indult eljárás, élettársát pénzmosással gyanúsítják. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

KAMION KONTRA SZEMÉLYAUTÓ KARAMBOL ÉS HÁTULRÓL LETAROLT KOCSI AZ M5-ÖSÖN

Két baleset is történt szerda virradóra az M5-ös autópályán, az utóbbi miatt Petőfiszállásnál, Szeged felé még mindig félpályás útlezárás van. Az éjszaka közepén egy nagy sebességgel érkező BMW tarolt le egy Fiatot, reggel hétkor pedig egy Opel Astra randevúzott egy kamionnal. Az előbbi esetben sajnos súlyos sérült is van.

ÉS BOLDOGAN ÉLTEK, AMÍG… ZAKLATTA ÉS ÉLETVESZÉLYESEN MEGFENYEGETTE VOLT FELESÉGÉT EGY MEGYEBELI FÉRFI

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő férfi 2019 végén vált el feleségétől, majd tavaly tavasszal még megpróbálták a kapcsolatukat rendezni, azonban az nem járt sikerrel, a férfi végleg elköltözött a közös családi házból. A vádlott a válásba nem tudott belenyugodni és ezért a használatában levő telefonkészülékekről 2020. április közepétől egy hónapon át több, mint ezer sms üzenetet küldött és hívást kezdeményezett a volt felesége felé, jellemzően a kora hajnali órákban vagy késő éjjel.

EMBERÖLÉS TÖRTÉNT SZEGEDEN

A férfi 2021. április 23-án valamivel 12 óra után eddig tisztázatlan körülmények közt bántalmazta a nőt a szegedi apartmanban. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A férfi a bántalmazást követően elhagyta a szobát, majd a szálláshely tulajdonosának elmondta a történteket, aki értesítette a rendőröket.

EKKORA KAPÁS MÉG NEM NAGYON VOLT A HATÁRON: ÖSSZESEN 61 MILLIÓ FORINTNYI KÖRÖZÖTT AUTÓT FOGLALTAK LE EGY NAP ALATT

Az olasz, az osztrák és a spanyol hatóságok által körözött gépjárművek – a magyar rendőröknek köszönhetően – Csanádpalotánál és Kiszombornál már nem tudták folytatni útjukat.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb