Közélet

Korszerűsítik a makói kórház sebészeti és krónikus belgyógyászati osztályát


- Hirdetés -

Uniós támogatással megvalósuló román-magyar projekt részeként korszerűsítik a makói kórház sebészeti és krónikus belgyógyászati osztályát, valamint a fertőző betegségek megelőzését segítő eszközöket vásárolnak – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó az MTI-t.


- Hirdetés -

1,2 MILLIÓ EURÓBÓL ÚJUL MEG A MAKÓI INTÉZMÉNY

Az egészségügyi intézmény az Arad Megyei Tanáccsal közösen nyert támogatást a fertőző betegségek és a kórházi fertőzések közös megelőzésére és monitorozására. A projekt teljes költségvetése 3 millió euró (mintegy 1 milliárd forint), ebből 1,2 millió euró jut a makói intézményre.

A SEBÉSZETI RÉSZLEGET TELJES EGÉSZÉBEN FELÚJÍTJÁK

A beruházás meghatározó része a makói sebészeti osztály korszerűsítése és a krónikus belgyógyászati osztály felújítása. A sebészeti részleget teljes egészében felújítják, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki, megújulnak a gépészeti berendezések, új erős- és gyengeáram-hálózatot építenek ki, és kicserélik a homlokzati nyílászárókat. A beruházás végén a két osztály helyet cserél, így a belgyógyászaton korszerű hotelszolgálattal rendelkező részlegben láthatják el a betegeket.

A PROJEKT RÉSZE EGY GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK KÉZMOSÁSSAL KAPCSOLATOS ISMERETEIT BŐVÍTŐ PROGRAM IS

A projekt része a két intézményben takarító és fertőtlenítő eszközök, kézhigiénés és takarítást ellenőrző rendszerek beszerzése, a takarítók szakmai képzése, valamint egy gyermekek és felnőttek kézmosással kapcsolatos ismereteit bővítő program is. A makói kórházba már megérkeztek az első beszerzések: 16 takarítókocsi, kézhigiénés ellenőrző rendszer és egy Hand In Scan-berendezés, amely segítségével jól oktatható és bemutatható a helyes kézmosás folyamata gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, emellett a dolgozók kézmosási szokásainak monitorozására is használják majd a készüléket.

Forrás: MTI


- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb