Kikapcs

Jézus keresztre feszítésének történetét dolgozza fel eddig ismeretlen szemszögből a Szegedi Nemzeti Színház készülő hangjátéka

Ha a jövő héten meglesz a 4 millió beoltott, jöhet az újranyitás harmadik lépcsője, mely során a színházak is kinyithatják kapuikat azok előtt, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A Szegedi Nemzeti Színházban azonban addig sem pihennek, a társulat fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a jelenlegi nehéz időkben is megörvendeztesse nézőit. Ennek köszönhetően Szegezdi Róbert színművész rendezésében készül Michel de Ghelderode Barabbás című darabja, amelyet hangjáték formájában hallhat majd a közönség, várhatóan májusban.

A HANGJÁTÉKBAN A PRÓZATAGOZAT ÖSSZES FÉRFITAGJA MELLETT MENCZEL ANDREA ÉS TÁNCZOS ADRIENNE IS SZEREPEL

A biztonsági szabályok betartása mellett, az online próbaidőszakot követően, a Nagyszínházban készül a produkció, és előreláthatólag május elejétől lesz hallható a Szegedi Nemzeti Színház online felületein. A nagyszabású hangjátékban a prózatagozat összes férfi tagja mellett Menczel Andrea és Tánczos Adrienne színművésznő szerepel. Az előző évadban szintén Szegezdi Róbert rendezésében volt hallható Valentyin Petrovics Katajev A kör négyszögesítése című műve, mely hatalmas sikernek örvendett. A Barabbás a bibliai történetet dolgozza fel, Jézus és Barabbás kapcsolatát az utóbbi szempontjából.

A DARABBAN ÚJ SZEMSZÖGBŐL LÁTHATÓ JÉZUS KERESZTRE FESZÍTÉSÉNEK TÖRTÉNETE

„Ghelderode egészen sajátos humorral bír, nagyszerű drámaíró, ez a darabja Jézus keresztre feszítését meséli el egy számunkra eddig ismeretlen szemszögből. Zene is készül a rádiójátékhoz, ami által erősebb hatással tudjuk megszólítani a klasszikus történetet” – mondta a rendező.

Forrás: szinhaz.szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: blote tieten
'Fel a tetejéhez' gomb