Sport

Horrorsérülés és brutális KO parádé az Usmann vs Masvidal gálán – UFC kibeszélő Sárközi Robival

Azt hittük, a szegedi teraszok nyitása lesz a hétvége legnagyobb durranása, de a hajnali UFC 261 csúnyán ellopta a show-t: horrorsérüléssel tört ketté Chris Weidman lába plusz mindhárom bajnok eszelős KO-val védett címet. A szervezet és a váltósúly üstökösként feltörő bad motherfucker-jét (bocs, ez konkrétan egy cím arrafelé), Jorge Masvidal-t a legnagyobb meglepetésre merevre ütötte a nigériai rémálom Kamaru Usmann, ráadásul mindez végre közönség, telt ház előtt történt. Indul a hétvégi UFC kibeszélő, az Egyesült Államokban töltött bunyó-turnéról frissen hazaért szegedi MMA legendával, Sárközi Robival – aki speciel nagyon jó viszonyt ápol a gála egyik főhősével is!

Robi másfél hónapot töltött az Egyesült Államokban, ahol szegedi bunyósok debütálását készítette elő különféle MMA szervezeteknél. Szerda este jövünk egy zúzós kis anyaggal, amelyben a Sárközi MMA Team feje elmeséli a turné legfontosabb történéseit, stay tuned!

URIAH HALL VS CHRIS WEIDMAN

Holy Shit! Megvan még a legendás horrorjelenet? A dátum 2013. december 28., a két fél az akkor visszatérő ex-bajnok Anderson Silva és a frissen címvédő Chris Weidman. A meccs abszolút esélyese Silva volt, aki egy szerencsétlenül ellőtt combrúgás után nyílt törést szenvedett, banánként hátrahajló lába a UFC történetének legijesztőbb sérüléseként égett be 10-ből 9 szegedi küzdősport-rajongó retinájába. Erre mi történik 8 évvel a horror után? Megismétlődött, pont azzal a Weidman-nal, aki ellenfélként nézte végig a brutális esetet. A két bunyós kijött a sarokból, a pacsizás után Weidman a 17. másodpercben rúgott egy combost és bumm, a történelem megismételte önmagát.

Nem akarod látni.

Ha mégis:

Robi szerint: “Gyerekek, ez végre egy szó szerint ütős gála volt és ami a legjobb, hogy nézők előtt ment. Éreztétek a hangulatot? Ilyenkor értékeli az ember, hogy közönség előtt üthet egy jót, nem egy üres hangárban. Az első meccsen Anthony Smith végre képben és lelkiállapotban volt, szerintem megállt végre a lejtőn. A második meccs, Hall vs Weidman. Egyetlen szó: a karma. Egészen pontosan, a karma visszavág. Ugyanaz történt, mint Weidman Silva elleni, 2013-as bajnoki meccsén. Brutális volt, a rossz szellemek az amerikai ellen voltak, még Hall is meg volt illetődve. Szerintem sajnos Weidman-nek annyi, ez a kegyetlen sérülés a karrierje végét jelenti, egyébként sem találta önmagát amióta évekkel ezelőtt elvesztette a középsúlyú címet. Látjátok, ilyen az MMA: nincs kiszámítható forgatókönyv, mint a profi bokszban, egy pillanat és a szerencse műve tud lenni egy nagy győzelem vagy vereség.”

KÉT NŐI CÍMMECCS, KÉT BRUTÁL KIÜTÉS

Rég vége már azoknak az időknek, amikor a nőket nem vették komolyan a keményebb műfajban. Hogy mennyire egyenrangúak a női MMA-sok, remek példa a ma hajnali két címmeccs, amelyek meglepően durva befejezéseket hoztak:

  • Valentina Shevchenko, a légsúly regnáló királynője a második menetben ground and pound TKO-zta az ex-bajnok Jéssica Andrade-t, de úgy, hogy a brazil lánynak gyakorlatilag köze nem volt a meccshez, maximum két Shevchenko földrevitel között,
  • Az underdog-nak számító Rose Namajunas pedig rögtön az első menet kezdetét követően egy meseszép és tűpontos köríves fejrúgással rúgta el Kínáig a(z eddig) legyőzhetetlennek tartott Zhang Weili-t, az ázsiai ország első UFC bajnokát. Weili a villámgyors KO után még percekig reklamált, látszott, hogy azt sem tudja, mi történt.

Robi szerint: “Imádtam, imádtam és imádtam! Bele vagyok szerelmesedve a női bunyóba, pont azon vagyok, hogy 2-3 lány rekordját felépítsem és a UFC-be vigyem őket. Valentina 10 éve a csúcs, élveztem a meccs minden percét, külön piros pont, hogy a földön oldotta meg a brazil erőgépet. Tudja mit akar, nincs elszállva. Nunes ellen megnézném mégegyszer, szerintem lenne keresnivalója ott is. A másik meccs. Tudom, azt hiszitek, Thug Rose rúgása egy nagy mázli volt, de rosszul látjátok. Fel volt építve, ki volt találva, grammra mérve. A kínai lány még sosem kapott ki, egy picit elbízta magát, Rose pedig egy pillanat alatt megtette, amit meg kellett. Ilyen a UFC. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Namajunas-on nem volt nyomás, nem volt stressz, a meccs utáni interjúban el is mondta: kétszer olyan jól bunyózik ha nem ő védi az övet. Bejött a lágy, laza, nyomás és idegbaj – mentes stílusa, bumm.”

KISIKLOTT GAMEBREAD HYPE-VONATA

A főmeccsen Kamaru Usman, a váltósúlyú bajnok a UFC 261-en csapott össze kihívójával, Jorge Masvidal-lal. Az unalmas, de verhetetlen Usman és a szervezet No1. showman-je tavaly mérkőzött először, ott azonban Masvidal beugróemberként vállalta a címmeccset, 6 nap felkészüléssel, papírforma szerint vesztett is, de nagyon kevéssel. Most viszont volt ideje felkészülni, a Bad Motherfucker öv gazdájától sokan hatalmas meglepetést vártak ma hajnalra. Meg is lett, de nem úgy: a nigériai bajnok eszméletlenre ütötte a floridai kihívót, aki a meccs után még azt kérdezgette, mi történt.

A második menet 45. másodpercénél jött a bumm, Usman ütött egyet, amit Jorge kimozgott (még ki is nevette a másikat), erre jött a következő, egy bal horoggal előkészített, tehervonat-szerű jobbegyenes. Masvidal eldőlt, mint egy borosüveg tegnap este a szegedi Nyugi teraszán, kapott még pár kalapácsütést, a bíró pedig beszüntette a mészárlást.

Robi szerint: “Emlékeztek, mit mondok mindig? Kis kesztyűben gyorsan jön a villany leoltás. Egy kicsit meglepődtem, Masvidal puszta kezes bunyókat vívott még a Kimbo Slice időkben, mégis eldőlt mint a szekrény. Tudtam, hogy durva, nyílt sisakos meccs lesz, mindkét srác nagyon felszívta magát. Nagyon tetszett a meccs és az egész gála. Masvidal-lal egyébként személyes jó viszont ápolunk, most alapított egy saját fight promóciót is Gamebread Fighting Championship néven, vinni fogunk ki hozzá szegedi srácokat is versenyezni. Összefoglalva, az év gáláját láthattuk, ez nagyon nagy volt!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb