Szegedi Arcok

Szeged365 restart: ha meglesz a négymillió beoltott, hétvégén kinyithat a Szegedi Vadaspark

Itt vagyunk az újranyitás harmadik lépcsőfokának küszöbén, amikor is négymillió beoltott elérése esetén újabb szeletet kaphatunk vissza régi életünkből, és a szabadidős létesítmények védettségi igazolvánnyal újra látogathatóvá válnak, úgymint a szállodák, a fürdők, az edzőtermek, az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak. Most induló cikksorozatunkban annak járunk utána, hogyan indul újra életünk a Napfény városában, hogyan készülnek kedvenc szegedi szabadidős helyeink a régóta nagyon várt nyitásra. Jelenlegi cikkünkben Veprik Róbertet, a Szegedi Vadaspark igazgatóját kérdeztük arról, mikor láthatjuk személyesen az állatkert régi – új lakóit.

PÉNTEKI VAGY SZOMBATI NYITÁS VÁRHATÓ

Veprik Róbert elárulta, ha megszületik a döntés a vadasparkok nyitásáról, rá egy – két napra ki is tudnak majd nyitni. Számításaik szerint ez várhatóan a hétvégén következhet be, úgyhogy a vadaspark dolgozói az előkészületekben egy pénteki vagy szombati nyitást céloztak meg. Az, hogy a védettségi igazolvány ellenőrzése hogyan működik majd a gyakorlatban, még számtalan kérdést vet fel, például azt, hogyan lehet ezt az igazolványt zökkenőmentesen, a személyiségi jogok figyelembevételével ellenőrizni. De az is kérdés, mi lesz a külföldi látogatókkal, mert ugyan most még nincsen turistaszezon, de Szerbiából és Romániából már lehet jönnének vendégek, akikkel most közölniük kell, hogy védettségi igazolvány nélkül nem jöhetnek be.

Fotó: Szabó Dávid

A BEZÁRÁS FÉL ÉVE ALATT SZÜLETETT KÖLYKÖKET IS LÁTHATJÁK A KILÁTOGATÓ VENDÉGEK

Az igazgatótól azt is megtudtuk, jelenleg rendezvényeket még nem szerveznek, a járványhelyzet ezt még nem teszi lehetővé, de ha minden jól megy, talán május végén, gyereknapon már kisebb programok megtarthatóak lesznek. De addig is számtalan látnivalóban lehet része a kilátogató közönségnek, bőven akad új lakója a Szegedi Vadasparknak. „Láthatják a vendégek azokat a kis állatokat, amelyek a bezárás félévében születtek. Vannak kis tevéink, szurikátáink, selyemmajmaink, szerintem ők most hatalmas vonzerőt képeznek. A tavalyi év második felében érkezett orrszarvúink is azóta már megszokták az állatkertet, a gondozóikat, láthatja majd a közönség, ahogyan beilleszkedtek. Így félév után, azt gondolom rengeteg újdonságot tudunk adni a szegedieknek” – árulta el Veprik Róbert, ahogy azt is, hetek óta rengeteg hívást kapnak a nyitással kapcsolatosan, úgy látja, már nagyon várják a szegediek, hogy végre kikapcsolódhassanak, mozoghassanak, és eltölthessenek egy kellemes napot a Szegedi Vadaspark egzotikus lakói között.

Ha már nem bírsz a nyitásig várni, surranj be velünk a Vadaspark bezárt kapui mögé tavaly őszi fotó galériánk segítségével:

Magyar Andor operatőr kollégánk tél végén, a tavasz közeledtével kapta lencsevégre a park fotogén lakóit:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb