Mindenmás

Napi pakk: marad a felhős, záporos idő Szegeden, mától emelkedik a gázolaj ára

Továbbra sincs szerencsénk az időjárással Szegeden, szerdán is kitart a felhős és záporos idő felettünk. Ma számíthatunk a gázolaj árának emelkedésére, a jó hír, hogy legalább a benzin ára változatlan marad. Kilencven éve kezdődött a magyar hangosfilmgyártás, és ma ünnepli születésnapját Penélope Cruz és Jessica Alba. Keverd meg a kávéd, kend meg a pirítóst, mi pedig hozzuk is a legfontosabb napindító infókat!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Valéria, Bulcsú, Pál, Patrik, Patrícia, Teodóra, Vitális, és Aszter nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 113 éve, 1908 – ban megszületett Oskar Schindler üzletember, gyártulajdonos, aki mintegy 1200 embert mentett meg a deportálástól és a várható haláltól a Holokauszt idején.
  • Ma 47 éves Penélope Cruz színésznő (Mindent anyámról, Betépve, Tulipános Fanfan, Gothika).
Fotó: nullahategy.hu
  • 90 éve, 1931 – ben megkezdődött a magyar hangosfilmgyártás. A régi Corvin Filmgyár telepén, a budapesti Gyarmat utcában kezdték forgatni a “Kék bálvány” című filmet 1931. április 28-án, és öt hónappal később, 1931. szeptember 25-én már be is mutatták a budapesti Royal Apolló moziban. Olyan népszerű színészek játszottak benne, mint Jávor Pál, a főszereplő, Beregi Oszkár és Gózon Gyula. Rendezte Lázár Lajos, operatőre Eiben István volt.
  • Ma 40 éves Jessica Alba amerikai színésznő. Ismertebb filmjei: Honey, Sin City, Fantasztikus Négyes, A kabalapasi.
  • 124 éve, 1897 – ben Üzbégen megszületett Tihanyi Kálmán fizikus, a katódsugaras képbontó, vagyis a televízió magyar feltalálója.
  • 46 éve, 1975 – ben született Barbara Ann „Barby” Kelly énekesnő, a Kelly Family tagja, aki nem olyan régen, 2021. április 15-én hunyt el.

MARAD A FELHŐS, ZÁPOROS IDŐ MA IS SZEGEDEN

Az igazán jó időre még egy napot várni kell, ugyanis ma is marad a felhős, záporos, esős idő Szegeden, tehát jobban teszed, ha magadnál tartod az esernyőt és a kabátod se felejtsd otthon. Hajnalra csupán 7 fokig hűl a levegő, majd napközben az időnként élénk szélben 12-18 fokot mérhetünk.

MÁTÓL VÁLTOZIK AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA SZEGEDEN

Ma minimálisan változnak az üzemanyagárak. A gázolaj átlagára bruttó 2 forinttal emelkedik a hét közepén, a benzin ára változatlan marad.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb