Kikapcs

Szeged365 restart: már készül a nyitásra a Belvárosi Mozi, természetesen itt is szükségünk lesz a védettségi igazolványra

Íme a nyitással kapcsolatos cikksorozatunk következő megállója, vagyis a Belvárosi Mozi! Arról, hogy mikor és hogyan tervezik a nyitást Szabó Éva Andreát, a mozi vezetőjét kérdeztük, aki elmondta, hogy már javában zajlik a készülődés és néhány remek Oscar-díjas filmmel már biztosan meglepnek bennünket. Természetesen itt sem maradhat el a védettségi igazolvány felmutatása, úgy hogy sajnos mozizni is majd csak azzal lehet, de hogy pontosan mikor és hogyan? Mutatjuk!

“Folyamatosan készülünk és nagyon örülnénk, ha a jövő hét folyamán nyithatnánk. Mi úgy tervezzük, hogy május 3-a és 6-a között legkésőbb nyitunk, természetesen az összes szabályt betartva, sőt! Egy-két saját szabályt is bevezetünk, vagy legalábbis ajánlásokat teszünk a vendégeinknek, például, hogy a beltérben (moziteremben) is hordják a maszkot és használják a kézfertőtlenítőket, valamint a termekben a székeknél üres helyeket is kihagyunk a nagyobb távolságtartás miatt. Szóval fokozott védelemre készülünk” – emelte ki a vezető és azt is elárulta, hogy már javában zajlanak az előkészületek, a takarítás megvan, és minden termüket megnyitják, napi 3 előadással.

TECNIKAILAG IS KÉSZEN ÁLLNAK

Szabó Éva Andrea továbbá kihangsúlyozta, hogy technikailag már készen állnak a mozizni vágyók fogadására, egyedül a védettségi igazolvány ellenőrzése jelent majd némi fejtörést nekik.

“A termeknél mindenféleképpen fogjuk ellenőrizni a védettségi igazolványt. Annyival bonyolódik a helyzet, hogy ha a terasz megnyit, oda természetesen leülhetnek vendégek a védettségi igazolvány nélkül is, viszont maszkban mehetnek majd be a mosdóba, tehát valószínűleg az ajtóban is kell majd egy ellenőrző emberke” – részletezte a jelenlegi terveket a Belvárosi Mozi vezetője.

OSCAR-DÍJAS FILMEK MÁR BIZTOSAN LESZNEK

Szabó Éva Andrea elárulta azt is, hogy nagyon sok film fog megjelenni, ezért néhány időpontban még bizonytalanok. Elmondása szerint filmek lesznek bőven és az Oscar-díjas klasszikusokat már biztosan vetíteni fogják a nagyközönségnek, mint a Még egy kört mindenkinek, vagy a Nomádok földje, tehát nem maradunk le semmiről idén sem!

AKI INKÁBB A TERMÉSZETBEN LENNE, ANNAK JÓ HÍR: NYIT A VADASPARK IS

Veprik Róbert elárulta, ha megszületik a döntés a vadasparkok nyitásáról, rá egy – két napra ki is tudnak majd nyitni. Számításaik szerint ez várhatóan a hétvégén következhet be, úgyhogy a vadaspark dolgozói az előkészületekben egy pénteki vagy szombati nyitást céloztak meg. Az, hogy a védettségi igazolvány ellenőrzése hogyan működik majd a gyakorlatban, még számtalan kérdést vet fel, például azt, hogyan lehet ezt az igazolványt zökkenőmentesen, a személyiségi jogok figyelembevételével ellenőrizni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb