Mindenmás

Szeged mellett kapták el a bécsi gyilkosság elkövetőjét

Szegedtől mintegy 50 kilométerre, a tompai határátkelőn kapták el Haris G – t, aki a gyanú szerint 2020 októberében Bécsben, egy ékszerbolt kirablása során az ott tartózkodó ékszerészt megölte. A súlyos bűncselekmények miatt körözött férfi őrizetbe került, kiadatásáról a magyar bíróság fog dönteni.

Innentől a rendőrség közleményét idézzük:

Az osztrák hatóságok emberölés és fegyveres rablás miatt bocsátottak ki európai elfogatóparancsot Haris G. 21 éves szerb állampolgár ellen, aki a gyanú szerint 2020 októberében Bécsben, egy ékszerbolt kirablása során az ott tartózkodó ékszerészt megölte.  

Az osztrák célkörözési egység az elkövető azonosítása után felvette a kapcsolatot a szerb célkörözési egységgel, akiktől 2021. április 29-én azt az információt kapták, hogy a körözött férfi új névre szóló iratokkal Magyarország felé tart.

Az osztrák rendőrök soron kívül értesítették és egyben kérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályának segítségét. Az osztrák kollégáktól kapott információk alapján végrehajtott azonnalos intézkedések eredményeként egy órán belül kattant a bilincs a tompai határátkelőhelyen a keresett férfin.

A súlyos bűncselekmények miatt körözött Haris G. őrizetbe került, kiadatásáról a magyar bíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb