Mindenmás

Napi pakk: újabb hidegfront éri el Szegedet, ma van Anyák Napja és nézők előtt játszik a Szeged – Csanád GA

Május első vasárnapja van, Anyák Napja, ami csodálatossá varázsolja a napunkat annak ellenére, hogy újabb hidegfront árnyékolja be a jó időt Szegeden. Az ünnepi alkalomból musicalshow lesz a Móra Ferenc Múzeum tetején, ezzel az online műsorral kedveskedik ugyanis a Palladium Színház az anyukáknak. De nem csak emiatt különleges ez a vasárnap, hosszú idő óta végre nézők előtt játszik a Szeged – Csanád Grosics Akadémia! Köszöntsd fel édesanyádat és tarts ma is a Szeged365 híreivel!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Zsigmond, Atanáz, Ráhel és Borisz nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van Anyák Napja. Magyarországon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az Anyák napját. Az ünnepet mai napig különböző időpontokban tartják világszerte, Magyarországon május első vasárnapján.
Fotó: arioso.hu
  • 49 éve, 1972 – ben meghalt J. Edgar Hoover, aki 48 éven át volt az FBI igazgatója.
  • Ma 46 éves David Beckham angol labdarúgó.
  • Ma 75 éves David Suchet angol színész, Hercule Poirot megformálója.
Fotó: quora.com
  • Ma 49 éves Dwayne Johnson művésznevén The Rock amerikai színész (Halálos iramban).
  • Ma 45 éves Bereczki Zoltán, EMeRTon-díjas színész, énekes, zenei producer.
  • 2 éve Lovaggá ütötték Sir Nick Masont, a Pink Floyd dobosát.
  • Ma van Czutor Zoli, a Belmondo és a Nyers énekesének szülinapja, aki Szegeden látta meg a napvilágot 1969. május 2 – án.

VIHAROS SZÉLLEL ÉRKEZIK A HIDEGFRONT MA SZEGEDRE

Ma hidegfront éri el Szegedet és környékét, amely erős, viharos széllel csap le térségünkre. Nem ússzuk meg zivatarok nélkül sem a napot, hajnalban és délelőtt ránk szakadhat az ég, délutánra azonban kiderül az idő és sütni fog a nap felettünk, a levegő 15-27 fokig melegszik fel.

ANYÁK NAPI MUSICALSHOW A MÓRA FERENC MÚZEUM TETEJÉRŐL? CHALLENGE ACCEPTED!

Úgy néz ki, a szegedi Musical Villamost pár hónapja elindító Palladium Színház nem ismer lehetetlent, Anyák Napján a Móra Ferenc Múzeum tetőteraszáról lepik meg az ünnepelteket – mindezt a járványhelyzet miatt online stream formájában.

MA NÉZŐK ELŐTT JÁTSZIK A SZEGED – CSANÁD GA

A négymillió beoltott elérését követően a sportrendezvények is látogathatóvá váltak, persze, csak védettségi igazolvánnyal. Elsőként pedig a Szeged – Csanád GA mérkőzésén szurkolhatunk a lelátóról, ugyanis a fiúk ma 17 órától a Nyíregyháza Spartacus FC ellen lépnek pályára!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb