Mindenmás

Szomorú vég: konténerekbe pakolták a TIK könyvtárából leselejtezett könyveket (frissítve)

Szomorú véget ért azoknak a könyveknek a sorsa, hívta fel rá a figyelmünket Olvasónk, Gabriella, melyeket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ selejtezett le a tegnapi napon. A kidobott művek lehangoló látványt nyújtva sorakoztak egymásra dobálva a TIK könyvtár előtti konténerekben.

A Gabriella erről szóló Facebook posztjához kommentelők egybehangzó véleménye szerint könyvet kidobni bűn, ezért többen azt fontolgatták, hogy a helyszínre sietve megmentenének néhány darabot a pusztulásra ítélt kötetekből. Mások azt fájlalták, miért nem adományozta el a kidobás helyett az intézmény a már leselejtezett műveket. Az egyik könyvtárosként dolgozó kommentelő példának felhozta, hogy hasonló esetben ők a börtön bibliotékájának ajánlották fel a már feleslegessé vált olvasmányokat. Volt olyan hozzászóló is, aki egy németországi példát említve arról írt, hogy vannak kreatív módjai is az effajta könyvek megmentésének. Ott ugyanis telefonfülkéket alakítottak át könyvespolccá, ahová mindenki berakhatja a már feleslegessé vált kiadványát, és ha egy másik mű megtetszik neki, azt pedig nyugodtan hazaviheti.

olvasói fotó/Facebook

FRISSÍTVE: MEGSZÓLALT A KÖNYVTÁR

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a nyomtatott könyvek olvasása és kölcsönzése ódivatú dolog, jeleznénk: a TIK könyvtár előtt konténerbe selejtezett könyvekkel foglalkozó cikkünk 42.439 kattintást kapott szűk 8 óra alatt. A könyv, mint műfaj nem halott, sőt, olvasni egyenesen trendi.

Megérkezett az SZTE Klebelsberg Könyvtár válasza az olvasóink beszámolói alapján írt cikkünkre. 

Köszönjük a fotót Olvasónknak, Gabriellának!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: filtru automat
'Fel a tetejéhez' gomb